Samsung explică avantajele camerei foto cu senzor ISOCELL de pe telefonul Galaxy S5

Samsung explică avantajele camerei foto cu senzor ISOCELL de pe telefonul Galaxy S5

Gândită ca o variantă evoluată a tehnologiei BSI (back side illuminated), alternativa ISOCELL prezintă mai multe avantaje care să propulseze camera foto instalată pe telefonul Galaxy S5 în faţa competiţiei.

Considerat suficient de important pentru a justifica propriul clip de prezentare, senzorul de imagine cu tehnologie ISOCELL rezervat camerei foto pentru Galaxy S5 este descris ca având cu 30% mai multă sensibilitate la lumină, îmbunătăţind semnificativ calitatea imaginilor obţinute în zone umbrite sau pe timp de noapte.

Samsung explică avantajele camerei foto cu senzor ISOCELL de pe telefonul Galaxy S5

Potrivit Samsung, pozele cu obţinute cu telefonul Galaxy S5 redau o paletă mai bogată de culori şi mai multe detalii, posibile datorită zgomotului digital mai redus oferit de senzorii cu tehnologie ISOCELL.

Comparat cu alternativele BSI, senzorii ISOCELL sunt mai subţiri, lăsând spaţiu în plus pentru acomodarea unui ansamblu de lentile performante, sau realizarea de telefoane mai suple. Cât despre Galaxy S5, camera foto cu tehnologie ISOCELL oferită de acesta foloseşte senzor de 1/2.6″, aproape la fel de mare ca senzorul de 1/2.5″ folosit pentru telefonul Nokia Lumia 1520. Rămâne de văzut dacă tehnologia ISOCELL este de ajuns pentru a propulsa telefonul Galaxy S5 în faţa rivalului Nokia, recunoscut deja pentru camera foto de foarte bună calitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult