Samsung Galaxy A8s, primul telefon cu ecran perforat, ar putea fi livrat fără jack de căşti

10.12.2018
Samsung Galaxy A8s, primul telefon cu ecran perforat, ar putea fi livrat fără jack de căşti

Galaxy A8s este probabil cel mai aşteptat smartphone Samsung din gama mid-range din istoria companiei, acesata fiind modelul care va da tonul unei schimbări de design pentru modelele de top din viitor. Motivul pentru care acest model este atât de important este integrarea unui display Infinity-O, care va „decupa” un mic spaţiu circular, pentru a găzdui camera foto, fără să apeleze la un „notch” aşa cum am văzut pe dispozitivele multor producători în 2018. Totuşi, acesta ar putea fi şi primul model care va schimba şi alte lucruri la dispozitivele Samsung: ar putea renunţa la jack-ul pentru căşti.

Telefonul Galaxy A8s va fi dezvăluit în mod oficial cândva în cursul zilei de astăzi, însă acesta a ajuns de câteva zile în mâinile comisiei TENAA, care i-a oferit deja aprobarea pentru a fi comercializat pe piaţa din China. Astfel, putem afla şi noi detaliile complete despre telefon, chiar înainte ca acesta să fie prezentat de către Samsung în cadrul evenimentului de lansare.

Galerie foto

Galaxy A8s beneficiază de o construcţie din sticlă pe ambele părţi şi integrează hardware mid-range premium, cumva la limita între un model de medie şi un adevărat flagship. Acesta are la bază un procesor Snapdragon 710 de la Qualcomm, 6 GB memorie RAM şi 128 GB stocare standard, într-o carcasă de dimensiuni relativ mari, în mare parte datorată ecranului. Acesta va fi un model Super AMOLED cu diagonală de 6,3” şi rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli), primul model de pe piaţă cu un cerc perforat în colţul din stânga-sus. Aici va fi găzduită camera de 24 megapixeli frontală, pentru a oferi un design cu display de sus până jos.

Alte aspecte ale lui Galaxy A8s care pot fi observate în baza de date TENAA sunt camerele foto de pe spate, un sistem cu trei senzori: 24 + 10 + 5 megapixeli, prezenţa unui senzor de amprentă pe partea din spate, un buton Bixby şi integrarea unui acumualtor de 3.400 mAh cu încărcare rapidă, care va fi realizată printr-un port USB Type-C.

Aceasta din urmă va fi de altfel şi singurul port a telefonului, un jack de căşti fiind complet absent. Galaxy A8s ar putea fi primul smartphone Samsung livrat fără jack de căşti şi ar putea sugera că nici alte modele mai puternice sau mai scumpe, nu vor mai fi livrate cu această componentă în viitor.

Având în vedere că Samsung a anunţat în urmă cu două luni Galaxy A6s şi un nou program pentru piaţa din China, compania urmând să ofere altor parteneri licenţa de a dezvolta produse sub brandul său, există posibilitatea ca şi Galaxy A8s să fie realizat în acelaşi fel. A6s, produs de partenerul companiei Wintech, a fost primul smartphone Samsung fără display AMOLED.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult