Samsung Galaxy J primeşte o versiune internaţională, dar acum este disponibil doar în Taiwan

Samsung Galaxy J primeşte o versiune internaţională, dar acum este disponibil doar în Taiwan

La începutul lunii octombrie, Samsung şi NTT DoCoMo au prezentat noul telefon Galaxy J, un produs cu un design nou care a preluat aproape toate îmbunătăţirile aduse de Galaxy Note 3 dar a păstrat dimensiunile ceva mai mici ale vârfului de gamă Galaxy S 4. Deşi părea iniţial un telefon destinat doar atipicei pieţe japoneze, Galaxy J a primit o versiune internaţională şi şi-a făcut debutul şi în Taiwan.

Din punct de vedere hardware, Galaxy J este foarte apropiat de modelul Galaxy Note 3, pe lista specificaţiilor regăsindu-se procesorul Qualcomm Snapdragon 800 care funcţionează la frecvenţa de 2,3 GHz, memoria RAM cu o capacitate de 3GB, memoria internă extensibilă de 32 GB şi camera foto cu senzor de 13 MP. Spre deosebire de Galaxy Note 3, noul Galaxy J păstrează însă ecranul cu diagonala de 5” a terminalului Galaxy S 4, evident cu aceeaşi rezoluţie Full HD şi acelaşi panou SuperAMOLED, făcându-l astfel mai atractiv pentru cei care şi-au dorit noutăţile hardware aduse de cel mai recent model Galaxy Note dar au fost descurajaţi de dimensiunile acestuia.

Fiind un telefon destinat publicului larg, Galaxy J abandonează şi stylus-ul tradiţional al liniei de terminale Galaxy Note, în timp ce reducerea dimensiunilor şi a volumului intern a adus cu sine şi o scădere a capacităţii bateriei la 2600 mAh. Cea mai interesantă schimbare a noului telefon este însă designul. După lungul şi extrem de costisitorul proces cu Apple, Samsung a lansat telefonul Galaxy S III şi a folosit designul refăcut al acestuia pentru aproape toate telefoanele lansare în ultimul an şi jumătate, menţinându-se astfel într-o zonă sigură care s-a dovedit pe deasupra şi una profitabilă.

Orice design devine însă obositor de repetitiv după un anumit timp, mai ales dacă lansezi două duzini de telefoane care arată similar, iar Galaxy J este diferit de ceea ce a făcut Samsung în ultima perioadă. Carcasa acestuia are un design plat cu linii rotunjite mult mai puţin evidente, aducând cu ultimele două modele Galaxy Note sau cu bătrânul Galaxy S II, iar amplasarea accentelor de culoare este diferită de cea folosită în cazul modelelor Galaxy S III sau Galaxy S 4. Telefonul va fi disponibil în Taiwan în versiunile coloristice alb şi roşu (modelul albastru rămâne o exclusivitate pentru Japonia), preţul acestuia fiind de circa 750 de dolari.

Deşi modelul Galaxy J este disponibil acum şi într-o versiune internaţională, acest lucru nu ne garantează că telefonul va ajunge şi pe piaţa din Europa. Este posibil ca Galaxy J să fie folosit de Samsung pentru umplerea golului de timp rămas până la lansarea viitorului Galaxy S 5, în condiţiile în care rivalii au făcut progrese iar vânzările modelului Galaxy S 4 au scăzut, dar acest lucru este necunoscut în acest moment. Chiar şi în aceste condiţii, extinderea acestui model dincolo de graniţele iniţial anunţate ne poate da o idee despre direcţia în care ar putea evolua designul Samsung după stagnarea din ultima perioadă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News