Samsung Galaxy Note9 iese campion în testele de rezistenţă. Telefonul are însă o problemă cu butoanele laterale

21.08.2018
Samsung Galaxy Note9 iese campion în testele de rezistenţă. Telefonul are însă o problemă cu butoanele laterale

Încă de la Galaxy S6, Samsung s-a remarcat printr-o construcţie fără cusur a telefoanelor sale, construcţia din sticlă şi aluminiu fiind un exemplu pe care multe alte companii l-au urmat în ultimii câţiva ani. Galaxy Note9 nu schimbă foarte multe atunci când vine vorba despre aspectul exterior al telefonului, însă pare să „sufere” de o problemă de construcţie pe care predecesorii săi nu o aveau.

Cel mai nou test de pe canalul de YouTube JerryRigEverything supune noul Galaxy Note9 la testul „standard” de zgâriere şi rezistenţă în utilizare. Avem de a face cu sticlă Gorilla Glass 5 de la Corning, o ramă din aluminiu foarte rezistentă şi camere bine protejate, care sunt greu de zgâriat în utilizare normală. Telefonul nu se îndoaie nici atunci când este aplicată presiune foarte mare, iar ecranul său AMOLED este probabil cel mai bun de până acum, putând să îşi revină complet chiar şi după arderea sa cu flacără deschisă, ceva ce niciun alt model cu panou OLED nu a reuşit până în prezent.

Stylus-ul din plastic poate fi cu uşurinţă rupt, însă acesta ar trebui să stea în general bine stocat în interiorul telefonului. De asemenea, acesta poate fi înlocuit, deci nu este o componentă obligatoriu crucială. Ruperea lui dezvăluie faptul că în ciuda faptului că beneficiază de fucţionalitate wireless prin Bluetooth, acesta nu include un acumulator, ci stochează energia într-un condensator, care se încarcă în doar câteva secunde pentru o durată de utilizare de jumătate de oră.

Totuşi, Galaxy Note9 are o problemă care poate părea majoră: butoanele de volum, butonul Power şi butonul Bixby pot fi cu uşurinţă scoase din telefon. Acestea par a fi realizate pentru a fi uşor de detaşat şi înlocuit, fără a necesita dezasamblarea telefonului. Pe margini acestea dispun de garnituri din cauciuc, pentru a împiedica apa şi praful să pătrundă înăuntru, însă nu este clar de ce Samsung a ales să nu le „prindă” de carcasă într-un fel, asemeni modelelor precedente.

Totuşi, în ciuda butoanelor „ciudate”, Galaxy Note9 a reuşit să treacă cu brio toate testele de rezistenţă, testul pentru display fiind oferind de departe cel mai bun rezultat. Se pare că noile panouri ultra performante de la Samsung sunt bazate pe tehnologie cu mult îmbunătăţită, ceea ce sugerează că în viitor vom primi astfel de panouri rezistente şi pe dispozitive mai ieftine.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video