Samsung Galaxy S IV va avea cel mai probabil o carcasă din plastic

06.03.2013
Samsung Galaxy S IV va avea cel mai probabil o carcasă din plastic

Samsung Galaxy S IV este unul din cele mai aşteptate smartphone-uri din acest an. Într-un fel sau altul am reuşit să aflăm ce specificaţii va avea, însă producătorul a reuşit din nou să ţină secret designul telefonului. Unul dintre liderii diviziei mobile de la Samsung a declarat că plasticul nu va dispărea prea repede din construcţia modelelor de top ale companiei. El a sugerat astfel că Galaxy S4 va avea o carcasă similară cu a lui Galaxy S III din punct de vedere al materialelor folosite. Explicaţia este şi ea destul de simplă.

Samsung ştie că topul lor de gamă se va vinde într-un număr mare şi vrea ca procesul de producţie să fie cât mai eficient şi mai rapid. O carcasă metalică sau din policarbonat necesită un timp de construcţie mai mare şi aproape sigur costă mai mult. În plus, din perspectiva Samsung, plasticul este mult mai flexibil şi mai rezistent în cazul unui impact cu solul. Un alt lucru important pentru producător este capacul detaşabil de pe spatele smartphone-ului. Se pare că utilizatorii vor să aibă o baterie uşor de înlocuit. LG a ascultat această cerere şi noul top de gamă Optimus G Pro are un capac detaşabil, fiind la ora actuală singurul din categoria sa cu această facilitate.

Plasticul nu va dispărea din construcţia noului top de gamă

În practică, materialul din care este construită carcasă va avea o importanţă diferită de la un utilizator la altul. Unii vor prefera o carcasă metalică sau din policarbonat, cu o textură premium şi un aspect aparte. Alţii vor fi mulţumiţi cu o carcasă de plastic de calitate, atâta timp cât hardware-ul şi ecranul oferă o experienţă premium. Voi ce preferaţi?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News