Samsung Galaxy S10 5G: cât costă şi când se lansează primul telefon 5G

22.03.2019
Samsung Galaxy S10 5G: cât costă şi când se lansează primul telefon 5G

Am vorbit în ultima perioadă foarte mult despre cele trei dispozitive Galaxy S10 lansate pe 8 martie, adică S10 standard, S10+ şi S10e, însă Samsung a anunţat şi un al patrulea model la sfârşitul lunii februarie. Este vorba despre Galaxy S10 5G, care are acum o dată de lansare şi un preţ de pornire. Din păcate însă, telefonul va fi disponibil mai întâi exclusiv pe piaţa din Coreea de Sud, urmând să fie lansat şi în alte regiuni odată ce reţelele 5G devin disponibile.

Se pare că Samsung nu va fi disponibil la pre-comandă, Samsung preferând să se bazeze pe faptul că acesta va fi primul telefon 5G de pe piaţa din Coreea de Sud, acest lucru fiind de ajuns pentru a crea atenţie în jurul său. Galaxy S10 5G nu va fi însă un telefon ieftin, acesta urmând a fi comercializat la preţul de 1,5 milioane won. Această sumă este echivalentă cu 1.300 de dolari americani, adică un cost cu cel al modelului Galaxy S10+ cu 512 GB stocare internă. Telefonul ajunge în magazinele din Coreea de Sud pe 5 aprilie 2019.

Diferenţele faţă de modelul Galaxy S10+ sunt destul de puţine, însă importante. Avem de a face cu un ecran QHD+ perforat (Infinity-O) de 6,7”, cel mai mare de pe un smartphone Samsung de până acum. Acesta va beneficia de un sistem cu patru camere foto pe partea din spate (cea de-a patra fiind de tipul 3D TOF), iar pe partea din faţă sistemul de camere adaugă un al treilea senzor de adâncime, tot de tip TOF (Time-of-Flight).  Desigur, acumulatorul de 4.500 mAh, va alimenta toate componentele interne, inclusiv noul modem 5G şi antenele sale, care probabil că vor consuma semnificativ mai multă energie decât componentele eficiente pentru conectivitate 4G din ultimii ani.

Conform Samsung, clienţii care îşi înscriu telefonul la un operator între 5 şi 16 aprilie, vor primi o pereche de căşti wireless Galaxy Buds, un încărcător wireless şi o reducere de jumătate de preţ la înlocuirea unui display spart, în cazul în care telefonul păţeşte asta.

Era de aşteptat ca primele telefoane 5G să fie puţin mai scumpe, CEO-ul OnePlus spunând că noile componente adaugă aproximativ 300 de dolari în plus la costul final al telefonului. Având în vedere că un Galaxy S10+ porneşte de la 1.000 de dolari, preţul de 1.300 de dolari al lui Galaxy S10 5G pare să fie în ton cu acele declaraţii. Rămâne de văzut cât de repede va fi adoptată tehnologia 5G la nivel mondial şi dacă avantajele sale sunt evidente imediat, sau dacă va trebui să aşteptăm câţiva ani până când software-ul prinde din urmă avansul tehnologic.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult