Pre-comenzile lui Samsung Galaxy S10 sunt sub cele ale lui Galaxy S9 în Coreea de Sud

05.03.2019
Pre-comenzile lui Samsung Galaxy S10 sunt sub cele ale lui Galaxy S9 în Coreea de Sud

Galaxy S10 este telefonul despre care toată lumea discută în ultimele câteva săptămâni, perioadă care va culmina cu lansarea celor trei noi modele de smartphone-uri Samsung high-end de vineri, 8 martie. Totuşi, se pare că în materie de vânzări, Galaxy S10 nu este atât de popular pe cât s-ar aştepta compania, reuşind să iasă în urma lui Galaxy S9 în estimările pentru pre-comenzi în Coreea de Sud, ţara unde brandul Galaxy „face legea” pe piaţa de smartphone-uri.

Conform informaţiilor publicate de către Korea Herald, doar 140.000 de unităţi de Galaxy S10, S10+ şi S10e au fost rezervate pentru data de 8 martie în magazinele din Coreea de Sud. Aceste cantităţi sunt semnificativ mai mici decât cele pentru modelele Galaxy S9 şi S9+  de anul trecut, care au înregistrat 180.000 de pre-comenzi şi cu mult în urma comenzilor pentru Galaxy Note9 din toamnă care a înregistrat 200.000 de unităţi rezervate.

Galaxy S9 s-a dovedit a fi un model nepopular în comparaţie cu generaţiile precedente de la Samsung, compania scăzând preţul semnificativ după lansare în încercarea de a vinde cât mai multe unităţi. De asemenea, Galaxy S9 avea disponibile doar două variante la raft, însă amândouă erau mai ieftine decât modelele echivalente din generaţia S10. S10e, modelul de bază costă 750 de dolari în SUA, în timp ce Galaxy S9 costa doar 720 de dolari la lansare. Un Galaxy S10 standard costă acum 900 de dolari, în timp ce preţul Galaxy S10+ porneşte de la 1.000 dolari.

În ciuda faptului că fiecare model în parte oferă avantaje hardware faţă de dispozitivele de anul trecut, se pare că percepţia clienţilor este că preţul ar putea să nu fie justificat, având în vedere faptul că preţurile scad foarte repede după lansare, iar dispozitivele cumpărate în urmă cu doi sau trei ani sunt încă perfect funcţionale.

O problemă similară a întâmpinat şi Apple în ultimii doi ani, mulţi utilizatori refuzând să facă upgrade având în vedere preţurile mari şi avantajele minore faţă de dispozitivele vechi.

Mai există şi posibilitatea ca mulţi să aştepte lansarea modelului Galaxy S10 5G, echipat cu sisteme de camere mai avansate, ecran mai mare şi acumulator mai mare, cât şi cu un modem de generaţie nouă, care va oferi conectivitate la noile reţele telecom. De asemenea, mai există şi cei care probabil aşteaptă noul Galaxy Fold, telefonul pliabil de la Samsung. Ambele modele sunt aşteptate pre sfârşitul primăverii, în perioada aprilie-iunie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult