Samsung Galaxy S10 apare în noi fotografii în trei variante. Versiunea Exynos este mai slabă decât cea Qualcomm

21.01.2019
Samsung Galaxy S10 apare în noi fotografii în trei variante. Versiunea Exynos este mai slabă decât cea Qualcomm

Avem deja o idee destul de clară faţă de cum vor arăta dispozitivele Samsung din gama Galaxy S10, însă până acum majoritatea imaginilor au fost realizate folosind planuri oficiale scăpate pe internet. Noile imagini pe care le avem astăzi prezintă cele trei dispozitive principale, Galaxy S10E, S10 şi S10+, îmbrăcate în huse, Evan Blass primind aceste imagini probabil de la un producător de accesorii. Astfel, se confirmă multe detalii despre noua gamă de dispozitive mobile de top de la Samsung.

Se pare că Samsung va lansa iniţial doar aceste trei modele de Galaxy S10, varianta de top, aşteptată sub numele Galaxy S10X, care va fi compatibilă cu standardul telecom 5G, urmând a fi lansată mai târziu. Galaxy S10E va fi modelul de bază, un soi de concurent pentru iPhone XR, şi va fi livrat cu o cameră foto cu doi senzori, probabil unul pentru zoom şi unul normal. Galaxy S10, versiunea „standard” va fi livrată cu o cameră foto cu trei senzori, în timp ce Galaxy S10+ va beneficia de un sistem de cameră similar, însă pe partea din faţă va oferi două camere foto.

Toate cele trei dispozitive din aceste imagini beneficiază de o parte perforată în coluţ din dreapta-sus a ecranului, unde este găzduită camera frontală. Modelul Galaxy S10+ pare să aibă un decupaj semnificativ mai amre, în formă de „pastilă”. Niciunul dintre telefoane nu are senzor de amprentă pe partea din spate, însă Galaxy S10E pare să aibă un spaţiu mare decupat în husă în jurul butonului de power.

Astfel, aproape este confirmat unul dintre zvonuri, care spunea că modelul de bază va folosi un senzor de amprentă în butonul de power, pe partea laterală a dispozitivului. Galaxy S10 şi S10+ vor folosi în schimb un senzor de amprentă ultrasonic integrat în display, care ar putea da bătăi de cap producătorilor de accesorii, acesta nefiind compatibil cu anumite protecţii pentru ecran.

Şi că tot vorbim despre Galaxy S10, dispozitivul in versiunea internaţională „standard” a fost listat deja pe GeekBench. Acesta este echipat cu chipset-ul Exynos 9820, un model construit pe arhitectură de 8nm, care pare să obţină scoruri semnificativ mai bune decât modelul de anul trecut, însă mai mici decât alternativele de la Apple sau Qualcomm.

Este curios însă faptul că la performanţă single-core, modelul Exynos atinge un scor de 4382 puncte, mai mare decât cel al lui Snapdragon 855, însă la performanţă multi-core, scorul de 9570 este mai mic decât cel al chipset-ului Qualcomm, şi chiar şi decât cel al procesorului Apple A11 Bionic de anul trecut şi semnificativ în spatele lui A12 de pe iPhone XR şi XS.

Vom afla mai multe despre seria de dispozitive Galaxy S10 şi despre noul telefon pliabil Galaxy F de la Samsung pe 20 februarie, când compania va ţine evenimente de prezentare simultane în San Francisco şi Londra.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult