Samsung Galaxy S10 primeşte Android 10 în versiune beta cu noua interfaţă One UI 2.0

14.10.2019
Samsung Galaxy S10 primeşte Android 10 în versiune beta cu noua interfaţă One UI 2.0

Samsung nu este o companie recunoscută pentru actualizări rapide. Deşi partenerii Google au început deja să lanseze Android 10 în versiune finală, companii precum Essential, OnePlus, Nokia şi Huawei oferind deja unora dintre clienţi update-ul, Samsung abia porneşte testul beta pentru versiunea One UI 2.0 bazată pe noul sistem de operare. Primii utilizatori care beneficiază de posibilitatea de a încerca noul One UI sunt cei care folosesc dispoizitve Galaxy S10, însă update-ul este aşteptat şi pe modelele Note şi S din ultimii doi ani în viitorul apropiat.

Dacă aveţi un Galaxy S10, Galaxy S10+ sau Galaxy S10e, puteţi intra în aplicaţia Galaxy Members pentru a verifica dacă telefonul vostru este inclus în testul beta pe care Samsung îl ţine pentru One UI 2.0 bazat pe Android 10. Primele informaţii despre acest test spune că este valabil momentan în Germania, SUA şi Coreea de Sud, însă este posibil să fie disponibil şi în alte regiuni. Dacă nu este încă în România, probabil că va apărea mai târziu.

Noul software adaugă Dark Mode din Android 10 la nivelul sistemului de operare, optimizările de la Google şi noile setări de intimitate, care pot bloca accesul aplicaţiilor la anumite funcţii şi senzori ai telefonului. Desigur, Samsung obişnuieşte să adauge propriile funcţii şi îmbunătăţiri în software-ul telefoanelor sale.

Se pare că Samsung se grăbeşte puţin mai mult anul acesta cu Android 10, Galaxy S9 a primit primul Beta pentru Android 9 abia în noiembrie, la patru luni de la lansare. Acum, S10 primeşte Android 10 în beta la doar cinci săptămâni după ce Google a lansat software-ul pe dispozitivele Pixel.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult