Galaxy S10 primeşte toate funcţiile care erau exclusive modelelor Galaxy Note10. Update-ul a fost deja lansat

24.09.2019
Galaxy S10 primeşte toate funcţiile care erau exclusive modelelor Galaxy Note10. Update-ul a fost deja lansat

Dacă aveţi un smartphone din gama Galaxy S10, iar funcţiile noi de pe Galaxy Note10 vă fac cu ochiul, acum aveţi un motiv în minus să faceţi upgrade. Samsung tocmai a început să livreze un update pentru dispozitivele S10 din Europa, în care sunt adăugate toate funcţiile software noi care se regăsesc şi pe noile modele. Dacă S-Pen-ul nu este atât de important pentru voi, singurele motive de upgrade la unul dintre noile dispozitive rămân design-ul şi decupajul central din ecran. Mai mult, gama S10 încă oferă un jack audio, ceva ce modelele Note10 nu mai au.

Noul update de software pentru Galaxy S10 ocupă 1.234,38 MB şi este livrat către dispozitivele compatibile în regim OTA (over the air). Acesta adaugă mai multe funcţii noi pe telefoane, în special la categoria cameră, însă vine şi cu o serie de îmbunătăţiri la nivel de stabilitate şi corectarea de mici probleme care ar putea apărea în utilizare. Desigur, software-ul este mai optimizat, deci performanţa ar putea fi îmbunătăţită, iar certificatele de securitate ajung la zi, cu update-ul de pe 1 septembrie 2019.

Aplicaţia de cameră primeşte acum noi efecte pentru Live Focus, versiunea Samsung de mod „portret”, alături de posibilitatea de a folosi efecte de acest gen şi pe filmare, decupajul subiectului fiind realizat în timp real. Din testarea noastră, pe Galaxy Note10+, Live Focus pe filmare nu este tocmai bine implementat momentan, fiind necesară mai multă optimizare software. Este posibil ca acest update să conţină o variantă îmbunătăţită. De asemenea, efectele de realitate augmentată de pe Note10 apar şi în aplicaţia de cameră de pe S10, alături de Night Mode pentru ambele camere şi funcţia de stabilizare Super Steady, disponibilă pentru filmările în rezoluţie Full HD.

Cei care îşi doreau funcţiile de productivitate de pe Note10, le pot accesa acum şi pe Galaxy S10. Vorbim despre Link to Windows, aplicaţia care permite trimiterea notificărilor şi posibilitatea de a citi şi trimite mesaje sau prelua apeluri de pe un computer cu Windows 10, cât şi DeX for PC. Acesta din urmă necesită o aplicaţie separată, care asigură conectivitate la telefon printr-un cablu USB-C. Aplicaţia foloseşte mouse-ul, tastatura şi monitorul PC-ului sau Mac-ului pe care este instalată pentru a controla o interfaţă desktop de pe Android. Înainte, pentru DeX, erau necesare periferice dedicate, care trebuiau conectate la un dock.

Nu în ultimul rând, cei care obişnuiesc să filmeze foarte mult pe telefon, au acum acces la un nou editor video îmbunătăţit, care oferă acces la funcţii de bază pentru tăierea, lipirea şi randarea clipurilor. Această funcţie era cu adevărat utilă pe Note10, mai ales cu S-Pen, însă cei care au de editat ceva rapid vor putea să facă asta şi prin atingeri normale ale ecranului.

Update-ul a început să apară pe dispozitivele europene, însă de obicei companiile producătoare le lansează treptat către utilizatori, pentru a nu aglomera serverele. Dacă dispozitivul vostru Galaxy S10 nu a primit deja notificare pentru update, puteţi verifica manual dacă există update-ul din meniul de setări, sau puteţi aştepta câteva zile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult