Samsung Galaxy S10 va beneficia de o funcţie similară cu Huawei Mate 20 Pro şi de încărcare mai rapidă

05.02.2019
Samsung Galaxy S10 va beneficia de o funcţie similară cu Huawei Mate 20 Pro şi de încărcare mai rapidă

Suntem la două săptămâni distanţă de lansarea Galaxy S10 şi încă aflăm lucruri noi despre telefon. Design-ul şi configuraţia hardware nu mai sunt secrete de multă vreme, leak-urile din ultimele câteva săptămâni reuşind să dezvăluie majoritatea detaliilor la aceste capitole, însă sunt câteva detalii interesante pe care abia acum le aflăm. Spre diferenţă de alte informaţii despre noua serie de smartphone-uri Samsung, acestea vin dintr-o sursă uşor de verificat.

Comisia FTC din SUA are deja dispozitivele şi le testează pentru a verifica dacă sunt conforme cu reglementările în vigoare de pe teritoriul ţării. Astfel, în baza de date a comisiei au apărut informaţii despre Galaxy S10 şi capabilităţile sale de încărcare, atât wireless, cât şi prin cablu, dar şi capacitatea acumulatorilor diverselor modele, plus confirmarea unor detalii legate de conectivitate.

Huawei Mate 20 Pro a fost primul smartphone de pe piaţă care a oferit posibilitatea de încărcare wireless a altor dispozitive. Galaxy S10 va integra o funcţie similară, însă va face asta la o putere mult mai mare. În timp ce telefonul Huawei încărca alte dispozitive la o putere între 2,5 şi 5W, Galaxy S10 va beneficia de posibilitatea de a încărca la viteză aproape dublă, de 9W. Această putere este similară cu ceea ce pot oferi multe încărcătoare wireless de pe piaţă şi chiar mai mare decât poate fi încărcat wireless un iPhone, de exemplu.

Când vine vorba despre încărcarea telefonului, Galaxy S10 va putea fi încărcat atât pe cablu, cât şi wireless la putere de 15 W, un upgrade semnificativ faţă de cei 9W pe wireless şi 10W pe cablu de până acum. Acest lucru înseamnă că indiferent de metoda de încărcare aleasă, S10 ar trebui să se încarce la fel de repede. Desigur, un încărcător compatibil va fi necesar, întrucât cele de la Samsung de până acum erau limitate la 10W.

Galaxy S10+ va beneficia de un acumulator de 4.000 mAh, asemeni Galaxy Note9 de anul trecut, în timp ce modelul standard Galaxy S10 va fi echipat cu un acumulator de 3.300 mAh. În cele din urmă, Galaxy S10E, modelul cel mai ieftin şi cel mai mic, va integra un acumulator de 3.000 mAh. Seria Galaxy S10 va fi prima de pe piaţă care va beneficia de noul standard Wi-Fi 6 (802.11ax), pentru viteze crescute de transfer pe reţelele compatibile. Componenta MST de pe Samsung Pay, care permite plata la POS-urile fără NFC rămâne de asemenea integrată.

Evenimentul de prezentare Samsung va avea loc pe 20 februarie la Londra, cu doar câteva zile înainte de startul târgului Mobile World Congress 2019.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult