Samsung Galaxy S11: primele teste de performanţă şi informaţii despre camera cu zoom 10x

26.11.2019
Samsung Galaxy S11: primele teste de performanţă şi informaţii despre camera cu zoom 10x

Mai sunt câteva luni bune până la momentul lansării noului Galaxy S11, dar informaţiile despre telefon continuă să apară, în ciuda faptului că Samsung încearcă să ţină totul secret. Deja telefonul pare să fie în teste, deci ne apropiem de o variantă finalizată, gata să intre în producţie în fabricile companiei, acesta fiind deja listat în baza de date a testului de performanţă GeekBench. De asemenea, noi informaţii despre o cameră cu zoom impresionantă au apărut din surse credibile.

Galaxy S11: cât de performant este noul telefon

Prima informaţie nouă face referire la performanţa noului Galaxy S11. Pe site-ul Geekbench a fost descoperit un nou dispozitiv Samsung cu numele de cod SM-G986B. Se presupune că acesta ar fi modelul Galaxy S11 standard, nu varianta S11e şi nici varianta S11+. Acesta ar putea fi livrat cu un ecran de 6,7” şi pare să ruleze Android 10 (cu One UI 2.0 din fabrică). Procesorul listat pe GeekBench este Exynos 9830, probabil numărul de model folosit intern pentru a identifica varianta noul Exynos 990. Acesta are o frecvenţă de bază de 1,95 GHz şi opt nuclee şi este alăturat unui modul de 12 GB RAM.

Scorul afişat nu este tocmai final, întrucât atât de departe de lansare cu siguranţă nu au fost aplicate toate optimizările software pentru noul hardware, însă un scor de 427 în testul Single-Core şi 2.326 puncte în testul Multi-Core nu sunt tocmai valori impresionante pe GeekBench 5. În comparaţie, cel mai mare scor de pe site-ul GeekBench pentru platforma Android este de 272 puncte în Single-Core şi 2.673 puncte în Multi-Core, scor obţinut de OnePlus 7 Pro. Pentru iOS, cel mai mare scor este iPhone 11 Pro Max cu 1.330 puncte Single-Core şi 3.429 puncte în Multi-Core. Ne aşteptăm la o îmbunătăţire semnificativă a performanţei de pe S11 înainte de lansarea oficială.

Galaxy S11: cameră foto cu zoom impresionant

Când vine vorba despre camera foto, avem câteva informaţii noi. De data aceasta nu mai este vorba despre senzorul principal cu rezoluţie de 108 megapixeli şi nici despre posibilii noi senzori precum un spectometru sau un senzor 3D TOF. Camera cu zoom a intrat acum în atenţia celor care „scapă” informaţii pe internet, iar aceasta ar putea fi una complet nouă, mai performantă decât oricare altă alternativă de pe piaţă.

Vorbim despre o cameră cu zoom cu rezoluţie de 48 megapixeli capabilă să ofere zoom optic 10x, cu posibilitatea de a realiza zoom hibrid până la 100x. Samsung va numi această funcţie „Space Zoom”, un nume pe care l-am mai auzit săptămânile trecute. Se pare că tematica din jurul camerei foto de pe Samsung Galaxy S11 va fi „spaţiul”, întrucât modulul foto poartă numele de cod Hubble.

Galaxy S11: data de lansare nu este foarte departe

Avem şi primele informaţii despre o posibilă dată de lansare pentru Galaxy S11, cu date foarte specifice. Zvonurile spun că Samsung doreşte să anunţe acest telefon mult mai repede decât în trecut, cu un anunţ pe data de 11 februarie, înainte de Mobile World Congress 2020 şi să livreze către clienţi primele unităţi pe data de 6 martie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult