Samsung lansează o variantă de Galaxy S20 cu doar 4GB memorie RAM

13.06.2020
Samsung lansează o variantă de Galaxy S20 cu doar 4GB memorie RAM

Galaxy S20 a fost lansat în primăvara acestui an la un preț mai mare decât modelul Galaxy S10 de anul trecut. Motivele pentru prețul ridicat au fost în principal un ecran mai performant și prezența unui modem 5G. Se pare însă că varianta compatibilă cu tehnologia 5G mmWave duce la o scădere semnificativă a performanțelor telefonului, Samsung lansând în SUA o versiune de Galaxy S20 cu doar 4 GB memorie RAM.

De ce scade Samsung cantitatea de memorie RAM pe Galaxy S20

Diferența de memorie este extrem de mare. Practic, Galaxy S20 cu antene mmWave are la fel de multă memorie RAM precum modelul Galaxy S7, lansat în 2016. Această valoare este de trei ori mai mică decât cantitatea de memorie RAM pe care o are modelul standard și de patru ori mai mică decât Galaxy S20 Ultra.

Se pare că motivul pentru care Samsung a ales să scadă cantitatea de memorie este pentru a păstra prețul de 1.000 de dolari la raft. Hardware-ul necesar pentru mmWave este semnificativ mai scump, iar asta adaugă bani în plus la costul de producție. Un alt motiv pentru care doar RAM-ul este afectat este însă că în utilizare, majoritatea utilizatorilor nu vor simți diferența. Unele aplicații vor fi închise mai repede în fundal și vor fi repornite atunci când te întorci la ele. Viteza dispozitivului nu va fi semnificativ afectată, se pare.

Totuși, acesta nu este singurul „downgrade” pe care modelul Galaxy S20 îl primește. Pe lângă faptul că are mai puțin RAM, acest model nu este compatibil cu carduri de memorie. Toate modelele Galaxy S20 de până acum folosesc carduri microSD, însă noul model cu mmWave nu oferă această capabilitate. Modelul afectat se vinde momentan exclusiv la operatorul Verizon din SUA.

Acesta ar putea deveni un trend în viitor, dacă rețelele de tip 5G care folosesc tehnologia mmWave vor deveni populare. De fapt, acesta este 5G-ul „adevărat”, care oferă cele mai mari viteze de transfer și cea mai mică latență. De asemenea, acesta este totodată 5G-ul cu cea mai mică acoperire și cu cel mai instabil semnal.

În același timp, modelul Galaxy S20+ care se vinde tot la Verizon, cu tot cu antene mmWave, vine cu 12 GB memorie RAM și cu un preț cu 200 de dolari mai mare.

(via Android Authority)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video