Samsung Galaxy S22 Ultra: senzor foto de 200 megapixeli stabilizat cu tehnologie de la Olympus

13.07.2021
Samsung Galaxy S22 Ultra: senzor foto de 200 megapixeli stabilizat cu tehnologie de la Olympus

Pentru că nu avem un Galaxy Note anul acesta, iar informațiile despre modelele pliabile din gama Galaxy Z sunt în mare parte cunoscute, noile informații despre smartphone-uri de la Samsung se concentrează acum pe seria Galaxy S22, următoarea gamă flagship de la Samsung. Zvonul care sugera un parteneriat cu producătorul de camere foto Olympus este acum întărit de noi informații neoficiale din partea presei din Coreea de Sud.

Galaxy S22 Ultra ar putea oferi rezoluție de top și stabilizare de generație nouă

PulseNews spune că Galaxy S22 Ultra, următorul flagship, va folosi un nou senzor de 200 megapixeli de la Samsung. Aceasta nu ar fi obligatoriu o surpriză prea mare, întrucât Samsung a anunțat anterior că lucrează la o astfel de tehnologie, în timp ce alte zvonuri recente spun că acest senzor va fi folosit și de către Xiaomi pe următoarea sa generație de smartphone-uri high-end.

Noile informații spun însă că acest senzor va fi folosit alături de tehnologia de stabilizare de la Olympus, aceeași care se regăsește în camerele sale Micro Four Thirds și una dintre cele mai performante din industrie. Astfel, Samsung va avea un răspuns la tehnologia de stabilizare de la Apple, care a debutat anul trecut pe iPhone 12 Pro Max. Aceeași sursă vorbește și despre faptul că Galaxy S22 Ultra va folosi un sistem cu cinci camere pe partea din spate.

Se zvonește că Galaxy S22 și S22 Plus, vor primi un nou senzor de 50 megapixeli, de asemenea un model despre care am mai auzit în raport cu smartphone-uri de la Xiaomi, unul dintre cei mai mari parteneri Samsung. Toate aceste trei dispozitive vor avea la bază însă noul chipset Exynos 2200, care va beneficia de un GPU produs de AMD, pe platforma RDNA2, aceeași pe care o regăsim în plăcile grafice de PC de top ale companiei, cât și în consolele de generație nouă, PlayStation 5 și Xbox Series.

Lansarea ar putea avea loc în ianuarie 2022, la distanță de un an față de Galaxy S21.

sursa: PlulseNews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult