Xiaomi pregătește modele Mi CC11, Mi MIX 4 și Mi 12 pentru finalul anului 2021

12.07.2021
Xiaomi pregătește modele Mi CC11, Mi MIX 4 și Mi 12 pentru finalul anului 2021

În urmă cu doi ani, modelul Xiaomi Mi CC9 Pro Premium, lansat ulterior în afara Chinei sub numele Xiaomi Note 10 Pro, dobora toate recordurile la performanță foto în testele DxOMark. Acest model era unul dintre primele cu senzor foto de 108 megapixeli și integra nu mai puțin de cinci camere pe partea din spate. După o pauză de un an, Xiaomi pare să lucreze acum la un succesor, Mi CC11, care ar putea oferi din nou o cameră de top.

Capabilitățile foto ale seriei Mi CC11 ar putea fi limitate în comparație cu seria CC9 de acum doi ani

Noile zvonuri despre existența unui nou model Mi CC de la Xiaomi sugerează că noul Mi CC11 va fi un mid-range cu o cameră foarte performantă. Totuși, specificațiile disponibile în acest moment nu demonstrează ceva cu adevărat impresionant. Printre capabilitățile noului model sunt menționate un senzor principal de 64 megapixeli și alte două camere, printre care un zoom optic.

Acest model va fi unul mid-range în primul rând datorită chipset-ului Snapdragon 778G sau 780G, care va sta la baza acestui model, însă există speranțe pentru performanță în plus. Se pare că versiunea Mi CC11 Pro va folosi un Snapdragon 870 și un senzor cu diagonală de de 1/1.3”, alături de zoom 5x cu obiectiv periscopic. Am mai văzut astfel de senzori în trecut, iar deja anumite companii încep să ofere senzori de 1” pe smartphone-uri (precum Sharp pe Aquos R6/Leitz Phone). Singura altă informație despre acest model care există face referire la ecran, care va folosi un panel OLED la 90 Hz.

Ne-am fi așteptat ca un dispozitiv Mi CC, concentrat pe capabilitățile foto, să folosească noul senzor de la Samsung, care se zvonește că va oferi rezoluție de 200 megapixeli. Se pare însă că acela va fi păstrat pentru flagship-ul următor al companiei, Mi 12, care va beneficia de un chipset Snapdragon 895 de la Qualcomm. Acesta ar putea oferi filmare până la rezoluție 16K. Între timp, aceleași zvonuri sugerează că Xiaomi Mi MIX 4 va folosi un senzor Samsung ISOCELL GN1 de 50 megapixeli. Acesta ar trebui să fie primul telefon al companiei cu o cameră frontală ascunsă în spatele ecranului.

sursa: Sparrow News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult