Samsung Galaxy S5 Mini va avea şi el carcasă rezistentă la apă şi praf

Samsung Galaxy S5 Mini va avea şi el carcasă rezistentă la apă şi praf

După lansarea vârfului de gamă Galaxy S5, era de aşteptat ca Samsung să pregătească şi o versiune Mini a acestui produs, aşa cum a procedat în ultimii doi ani. Zvonurile despre specificaţiile viitorului produs au început să iasă la iveală acum o lună, însă prima caracteristică sigură a acestuia este acum certificarea IP67 pentru rezistenţa la apă şi praf.

Samsung a testat piaţa telefoanelor performante rezistente la apă şi praf cu modelul derivat Galaxy S4 Active şi s-a hotărât să implementeze această caracteristică pe produsul său principal odată cu Galaxy S5, dar şi mai micul Galaxy S5 Mini va primi acelaşi tratament. Informaţia a fost publicată chiar pe site-ul oficial al companiei Samsung din Noua Zeelandă, numele viitorului telefon apărând în secţiunea care detaliază condiţiile în care telefoanele sale sunt eligibile pentru acordarea garanţiei.

La fel ca cele două modele anterioare, Samsung Galaxy S5 Mini va fi rezistent la praf şi nu va putea fi scufundat în apă pentru o perioadă mai mare de 30 de minute sau la o adâncime mai mare de un metru, ceea ce corespunde specificaţiilor standardului IP67.

Dacă de rezistenţa în medii dure a viitorului terminal sunt acum siguri, restul caracteristicilor sunt încă doar subiect de speculaţie. Conform unui zvon anterior, Galaxy S5 Mini ar urma să ofere un ecran de 4,5” cu rezoluţie HD, 1,5 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă, un procesor Qualcomm Snapdragon 400, camere foto cu senzori de 8 si 2 MP şi o baterie cu o capacitate de 2100 mAh.

Toate aceste informaţii ar putea fi confirmate sau infirmate în curând, aceleaşi zvonuri afirmând că Samsung Galaxy S5 Mini ar putea debuta undeva la jumătatea lunii mai. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News