Samsung Galaxy S7 va veni cu un program de upgrade de tip „leasing”

27.01.2016
Samsung Galaxy S7 va veni cu un program de upgrade de tip „leasing”

După ce Apple a anunţat un program de upgrade bazat pe abonament, care garantează utilizatorilor un smartphone de generaţie nouă în fiecare an, Samsung pare să pregătească ceva similar. Se pare că această iniţiativă va debuta în Coreea de Sud, urmând apoi să se extindă şi în alte regiuni. Practic, acesta pare să fie un program de genul „leasing”, odată cu lansarea noului model Galaxy S7, utilizatorul fiind upgradat fără un cost suplimentar.

Programul va debuta odată cu noul Galaxy S7, conform zvonurilor. Cei care doresc să se înscrie vor fi nevoiţi să cumpere un smartphone din această gamă alături de un contract de la operatorii telecom, la care se va ataşa şi costul de „leasing”. Practic, plăteşti două abonamente, unul pentru telefonie şi internet şi unul care asigură accesul la generaţia următoare de smartphone Samsung odată cu lansarea sa.

Programul Apple lansat anul trecut odată cu lansarea lui iPhone 6S costă 32 de dolari pe lună în Statele Unite şi necesită un contract încheiat pe doi an. În acest interval, beneficiezi de telefonul curent şi următoarele două modele, cu menţiunea că smartphone-urile noi vor fi libere de reţea. Pe lângă toate acestea, abonaţii iPhone Upgrade Program primesc garanţie extinsă Apple Care+, care acoperă o gamă mai mare de defecţiuni, printre care şi două schimbări ale telefonului în cazul unui accident în schimbul unei taxe de procesare (79$ pentru iPhone 6, 99$ pentru iPhone 6S).

Nu există detalii în acest moment despre tipul de garanţie pe care Samsung o va oferi pentru Galaxy S7 în acest program de upgrade, însă probabil că vor dori să ofere servicii similare cu principalul rival de pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult