Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge – specificaţii neoficiale şi imagini de prezentare

27.01.2016
Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge - specificaţii neoficiale şi imagini de prezentare

Aşteptate să fie prezentate oficial în mai puţin de o lună, în cadrul expoziţiei MWC 2016 organizată la Barcelona, noile vârfuri de gamă Samsung – Galaxy S7 şi S7 Edge – reprezintă un subiect fierbinte la bursa zvonurilor, detalii interesante apărând aproape în fiecare zi.

La fel ca în anii anteriori, Samsung este aşteptat să organizeze propriul eveniment de presă cu puţin timp înainte de startul oficial al expoziţiei , evitând astfel  deturnarea atenţiei publicului de anunţurile altor participanţi. Este însă greu de crezut că informaţiile prezentate pe scena de la MWC vor fi cu mult diferite de ce aflăm acum din zvonuri.

Samsung Galaxy S7

Intrând direct în detalii, o publicaţie sud-coreeană furnizează deja lista aproape completă cu specificaţii, obţinută dintr-o sursă credibilă cu legături în rândul partenerilor Samsung. Diferite mai ales prin forma ecranului, Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge redau aceeaşi rezoluţie 1440×2560 pixeli, întinsă pe o diagonală de 5.2˝ (Galaxy S7) şi 5.5˝ (S7 Edge). În funcţie de regiunea din care cumpărăm, la interior putem găsi fie chipsetul Snapdragon 820, sau implementarea Exynos 8890 proprie Samsung, ambele ajutate cu aceeaşi cantitate de 4GB memorie RAM DDR4 low-power.

Samsung oferă Galaxy 7 în versiuni cu 16GB, 32GB şi 64 GB memorie internă, însă cumpărătorii care doresc să facă puţină economie pot alege varianta mai slab echipată, achiziţionând în schimb un card microSD pentru suplimentarea capacităţii de stocare.

Chiar dacă rezoluţia de 12MP nu impresionează, camera foto aleasă pentru seria Galaxy S7 a primit optimizări pentru creşterea performanţelor în condiţii de lumină slabă. Senzorul optic cu dimensiune fizică ceva mai mare poate capta mai multă lumină, iar lentilele cu deschidere f/1.7 ajută în scopul propus. Aşa cum se cuvine pentru un smartphone de top lansat în anul 2016, Galaxy S7 suportă filmare 4K, însă pentru rezultate optime este recomandată folosirea memoriei interne, în general mai rapidă decât card-urile de memorie puţin costisitoare disponibile în magazine.

Corectând un neajuns important, Samsung ar putea echipa noul smartphone cu un acumulator de cel puţin 3500mAh, evitând astfel problemele legate de autonomia sub aşteptări observată la seria Galaxy S6. Acesta ar urma să fie strecurat într-o carcasă cu dimensiuni 143.4 x 70.8 x 6.9 mm, suficient de subţire pentru a încăpea chiar şi în buzunare strimte.

Desigur, Samsung va livra Galaxy S7 împreună cu versiunea Android 6.0 Marshmallow, personalizată cu ultima versiune a interfeţei  TouchWiz.

Intrând la capitolul dotări speciale, Galaxy S7 este aşteptat să folosească un ecran cu tehnologie Force Touch, permiţând interpretarea comenzilor şi pe baza forţei exercitate la apăsare . Desigur, nu va lipsi nici senzorul de amprente, ajuns între timp dotare standard pentru aproape orice smartphone, scump sau ieftin,.

Carcasa este protejată folosind Gorilla Glass 5, sticla cu margini curbate fiind aplicată atât peste ecran, cât şi partea din spate. Pe lângă rezistenţă la zgârieturi, Galaxy S7 beneficiază de protecţie şi împotriva pătrunderii de apă şi praf. Similar modelului Galaxy Note 5, seria Galaxy S7 primeşte conector USB Type-C, permiţând scurtarea timpului de încărcare a bateriei.

Pentru detalii complete, mai avem de aşteptat până în data de 22 februarie, Galaxy S7 urmând să ajungă pe rafturile magazinelor trei săptămâni mai târziu, începând cu data de 11 martie 2016.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult