Samsung lansează Galaxy XCover FieldPro, un telefon rezistent şi puternic căruia îi poţi schimba bateria

30.10.2019
Samsung lansează Galaxy XCover FieldPro, un telefon rezistent şi puternic căruia îi poţi schimba bateria

Samsung a anunţat un telefon pe care mulţi îl aşteptau încă de anul trecut, o versiune mai „rezistentă” la şocuri a lui Galaxy S9. În locul numelui „tradiţional” S9 Active, noul dispozitiv a fost „botezat” Galaxy XCover FieldPro şi vine cu o capabilitate pe care nu am mai întâlnit-o de foarte multă vreme pe smartphone-uri cu specificaţii ridicate: posibilitatea de a da capacul de pe spate jos şi de a înlocui bateria.

Din punct de vedere al design-ului noul Galaxy XCover FieldPro este foarte similar cu modelele Galaxy Active din trecut. Acesta are o carcasă realizată din materiale mult mai rezistente decât sticla „standard” de pe telefoanele Samsung, fiind şi mult mai greu decât un terminal mobil din ultima perioadă. La 256 grame, acesta este unul dintre cele mai grele de pe piaţă, iar grosimea de 14,2 mm va asigura că niciun utilizator nu va pierde acest model prin buzunar.

Desigur, telefonul este prezentat drept unul rezistent la şocuri, la căzături, vibraţii şi temperaturi extreme, praf şi apă. Totuşi nu are o rezistenţă la apă ieşită din comun, putând fi scufundat la 2 metri timp de 30 de minute, asemeni altor modele de pe piaţă cu certificare IP68.

La capitolul hardware intern avem de a face cu un ecran 16:9 plat cu rezoluţie QHD (2.560 x 1.440 pixeli), chipset Exynos 9810, 4 GB memorie RAM, 64 GB stocare internă şi un acumulator de 4.500 mAh. Acesta din urmă poate fi scos şi înlocuit oricând, capacul de pe spate fiind blocat cu un sistem pe bază de şurub, care poate fi deschis cu ajutorul unei şurubelniţe sau a unei monede. Pe partea din faţă au fost integrate trei butoane fizice pentru navigaţie, spre diferenţă de butoanele capacitive de pe modelele mai vechi şi butoanele virtuale de pe cele mai noi.

În rest, telefonul este foarte similar cu Galaxy S9, fiind dotat cu o cameră de 12 megapixeli cu diafragmă variabilă, o cameră frontală de 8 megapixeli, USB Type-C, jack pentru căşti şi un senzor de amprentă pe partea din spate, în stânga camerei. Nu în ultimul rând, acesta vine şi cu un slot pentru carduri microSD. Din păcate, acest model este lansat cu Android Oreo din fabrică, însă Samsung a promis update la Android 10, cât şi trei ani de actualizări de securitate.

Nu avem încă o dată de lansare oficială şi nici un preţ, însă având în vedere specificaţiile hardware, acesta ar putea fi semnificativ mai ieftin decât un Galaxy S10 din prezent, de exemplu. Totuşi, Samsung ar putea ţine preţul destul de ridicat, având în vedere protecţia în plus şi posibilitatea de a schimba bateria.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult