Samsung neagă zvonurile conform cărora ar lansa smartphone-uri pliabile la prețuri mai accesibile

15.11.2023
Samsung neagă zvonurile conform cărora ar lansa smartphone-uri pliabile la prețuri mai accesibile

Samsung a negat recent zvonurile conform cărora ar avea în plan lansarea unor smartphone-uri pliabile accesibile din punct de vedere financiar în anul 2024. Conform speculațiilor anterioare, aceste telefoane ar fi avut prețuri cuprinse între 2.000 – 2.500 RON, asemănătoare cu cele din seria Galaxy A.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al companiei a clarificat pentru Korea JoongAng Daily că Samsung nu intenționează să creeze telefoane pliabile în segmentul de preț mediu.

De asemenea, s-a vorbit despre un posibil telefon pliabil Galaxy Z mai accesibil, numit Galaxy Z FE (Fan Edition), care ar urma să fie lansat după Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6. Totuși, purtătorul de cuvânt a menționat că nu s-au luat încă decizii cu privire la acest subiect.

De unde au plecat zvonurile despre telefoanele pliabile la prețuri accesibile

Înainte de aceste declarații, existau rapoarte care sugerau că Samsung își propune să introducă pe piață telefoane pliabile mai accesibile în 2024, pentru a le face mai ușor de achiziționat. Unele surse chiar indicau prețuri de aproximativ 2.500 RON pentru acestea.

Samsung a lansat deja cinci versiuni ale telefoanelor pliabile Galaxy Z. Recent, au fost lansate Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5. Aceste dispozitive nu sunt, însă, accesibile ca preț, Galaxy Z Flip 5 având un preț de pornire de 4.500 RON, în timp ce modelul Galaxy Z Fold 5 ajunge la un preț de 7.400 RON.

Ambele telefoane sunt echipate cu un procesor Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm pentru Galaxy și includ funcții precum o nouă balama Flex. Dispozitivele rulează pe One UI 5.1.1 bazat pe Android 13 și au un rating de rezistență la apă IPX8.

În timp ce rapoartele inițiale indicau planurile Samsung pentru telefoane pliabile mai accesibile, negarea recentă a companiei sugerează că astfel de oferte din gama medie de preț nu se află nici măcar pe aproape, iar concentrarea rămâne pe linia lor existentă de telefoane pliabile premium.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult