Samsung pregătește Galaxy S21 FE 4G, o ediție FE ceva mai ieftină și cu chipset mult inferior

16.06.2022
Samsung pregătește Galaxy S21 FE 4G, o ediție FE ceva mai ieftină și cu chipset mult inferior

Galaxy S21 FE a debutat în luna ianuarie 2022, echipat cu același chipset Snapdragon 888 5G întâlnit și la gama flagship S21. Pregătit ca o alternativă mai ieftină, Galaxy S21 FE 4G păstrează designul exterior, dar face compromisuri majore la partea de performanță.

Lansată în 2020, seria Galaxy S21 a venit în două variante de echipare, Samsung repartizând anumitor piețe de desfacere fie varianta cu Exynos 990 (ex. Europa) sau cea cu Snapdragon 865 (ex. SUA). Mult mai târziu decât era anticipat, producătorul sud-coreean a lansat și versiunea ”Fan Edition”, modelul Galaxy S21 FE venind cu SD888 (mai puternic decât SD865), dar și un preț aproape identic modelului premium, justificat pin aspectul crizei de semiconductoare și al costurilor crescute cu aprovizionarea de componente esențiale.

Acționând după principiul, mai bine mai târziu decât niciodată, Samsung dă semne că va lansa și o ediție Galaxy S21 FE la prețul „corect” așteptat de fanii seriei, lipsită însă de conectivitatea 5G. În realitate, s-ar părea că oferta care pare rezervată piețelor emergente (ex. India, unde acoperirea 5G este practic inexistent) vine doar să exploateze imaginea de brand a seriei Fan Edition, produsul livrat fiind mult inferior în cel puțin unul dintre aspectele esențiale. Astfel, cumpărătorii Galaxy S21 FE 4G se vor alege doar cu chipsetul Snapdragon 720G, deja întâlnit pe seria Galaxy A52 (mid-range, de anul trecut).

Aparent, versiunea S21 FE cu 4G va ajunge și pe piața europeană, telefonul apărând deja în cataloagele de produse a mai multor magazine online din Scandinavia, Belgia și Olanda.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult