Samsung pregătește un Galaxy Z Fold cu luminițe RGB pe balama

08.10.2020
Samsung pregătește un Galaxy Z Fold cu luminițe RGB pe balama

Samsung Galaxy Z Fold2 ar putea fi cel mai avansat smartphone de pe piață, fiind echipat cu cele mai puternice componente disponibile, dar și cu un ecran pliabil extrem de performant. Pentru că design-ul acestei serii pare să fi ajuns în care sunt puține lucruri de îmbunătățit, Samsung ia în considerare adăugarea de elemente noi, care nu oferă obligatoriu funcționalitate în plus, dar care ar putea diferenția un model nou față de cele deja apărute: o bandă de LED-uri integrată în balama.

Un Galaxy Z Fold cu luminițe RGB ar putea fi în plan

Conform unui brevet înregistrat de către Samsung și descoperit de LetsGoDigital, Samsung pare să pregătească un Galaxy Z Fold3 cu un design foarte similar cu cel al modelului Fold2, dar care să beneficieze de o balama cu iluminare LED. Aceasta ar putea fi poziționată cumva central și ar putea fi folosită pentru diverse funcții ale telefonului, atunci când ecranul principal este pliat.

Această bandă luminoasă ar putea fi luminată folosind LED-uri RGB, asemeni a ceea ce găsim pe perifericele de gaming și ar putea indica nivelul bateriei, nivelul de încărcare în timp real atunci când telefonul este conectat la priză, sau ar putea afișa pus și simplu un joc de lumini personalizabil. Desigur, zona cu luminițe ar putea fi folosită și pentru a atenționa utilizatorul că există notificări.

Faptul că acest design este luat în considerare și deja brevetat demonstrează că Samsung este într-un stadiu destul de avansat cu acest concept. Probabil că există deja prototipuri de telefoane în laboratoarele companiei care folosesc deja o bandă LED pe balamaua telefoanelor pliabile. Dacă va ajunge însă în magazine, este o complet altă discuție. Având în vedere că existau mai multe zvonuri care vorbeau despre un Galaxy Z Fold Lite, cu un ecran exterior mic și subțire, similar cu cel de pe Galaxy Z Flip, care încă nu a ajuns pe piață, este posibil ca așteptarea pentru un Fold cu luminițe RGB să dureze destul de mult.

sursa: LetsGoDigital

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult