Samsung pregătește un Galaxy Z Fold5 cu stylus integrat și greutate redusă

03.11.2022
Samsung pregătește un Galaxy Z Fold5 cu stylus integrat și greutate redusă

Am criticat Galaxy Z Fold4 la momentul lansării pentru lipsa de modificări semnificative de la o generație la alta, însă Samsung pare că se pregătește să crească atât numărul de dispozitive pliabile vândute, cât și capabilitățile acestora. Anul viitor, Galaxy Z Fold va ajunge la cea de-a cincea generație, iar aceasta ar putea marca cea mai mare schimbare de până acum, conform The Elec, care citează surse apropiate de Samsung.

Galaxy Z Fold5 ar putea fi telefonul pe care fanii Note îl așteptau

Se pare că Samsung are în plan să crească zona de smartphone-uri pliabile cu 80% până în 2025, deci în următorii trei ani. Compania sud coreeană va face asta prin retenția clienților deja existenți și atragerea altor clienți care până acum nu au ales modele pliabile. Se pare că 90% dintre cei care au un dispozitiv pliabil în prezent, sunt așteptați să cumpere unul nou în următorul an.

Printre modificările pe care le va aduce pentru a face aceste dispozitive mai atractive se numără scăderea dimensiunilor și greutății, reducerea cutei de pe ecran și integrarea unui S-Pen în corpul lui Galaxy Z Fold5. Se pare că planul de a integra un stylus exista încă din faza de proiectare a lui Fold4, dar această componentă nu a putut fi până la urmă integrată.

Dacă Samsung va reuși să aducă măcar câteva dintre aceste modificări, cu siguranță cei care așteptau un adevărat „înlocuitor” al seriei Note vor lua măcar în considerare un model Fold, în detrimentul modelelor Galaxy S „Ultra”, care folosesc acum vechiul design și funcțiile seriei anulate.

Nu este clar dacă astfel de îmbunătățiri vor ajunge și pe Galaxy Z Flip, însă acele modele s-au dovedit a fi semnificativ mai populare în rândul utilizatorilor, deci probabil că nu vor fi cu mult modificate în viitorul apropiat.

sursa: The Elec

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult