Samsung pregăteşte un mid-range premium „pe steroizi”: Galaxy A9 Pro

27.01.2016
Samsung pregăteşte un mid-range premium „pe steroizi”: Galaxy A9 Pro

Samsung a lansat de curând smartphone-urile din seria A în România, însă modelele Galaxy A3 şi A5 nu sunt singurele smartphone-uri pe care le au în plan. Compania a lansat lunile trecute Galaxy A7 şi A9 în anumite regiuni şi se pare că pregăteşte deja o versiune îmbunătăţită a acestuia numită „A9 Pro”. Dacă această variantă va ajunge pe piaţa din România este greu de intuit în acest moment, însă un phablet premium cu un preţ mai mic decât al seriei S sau Note ar putea fi atractiv pentru anumiţi utilizatori.

Asemeni altor smartphone-uri din seria Galaxy A, A9 Pro pare să fie pregătit în special pentru piaţa din China, unde a fost depistat iniţial numele său. Acesta va fi lansat sub numele de cod „SM-A9100”, iar un firmware pentru el este deja în dezvoltare în cadrul diviziei de software Samsung. Întrucât poartă sufixul „Pro”, ne-am aştepta ca specificaţiile tehnice ale acestuia să depăşească modelul standard. Deşi nu este clar în ce arii va fi îmbunătăţit, cu siguranţă va depăşi în termeni de performanţă procesorul Snapdragon 652, va veni cu cel puţin 3 GB memorie RAM şi va oferi un ecran de 6” sau mai mare (?) cu rezoluţie egală sau mai mare decât Full HD-ul de pe A9.

Seria mid-range premium de la Samsung a fost primită cu un succes limitat în Europa, întrucât a adus telefoane cu finisaje de calitate, însă hardware nu foarte performant pentru preţul cerut. Acestea au fost plasate până în prezent între mid-range-urile obişnuite şi high-end-urile companiei. Dacă Galaxy A9 Pro va veni cu ceva în plus, precum un stylus, 4 GB memorie RAM sau un display QHD, faptul că nu dispune de un procesor de top ar putea fi trecut cu vederea de către posibilii clienţi.

Informaţiile despre existenţa lui Galaxy A9 Pro au fost dezvăluite de către SamMobile, o sursa de încredere pentru zvonuri despre compania Samsung. Mai rămâne de văzut doar dacă acest model va ieşi vreodată din China, sau dacă va rămâne exclusiv acestei regiuni, asemeni modelului A9 lansat în luna decembrie a anului trecut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult