Samsung promite actualizări lunare pentru Galaxy S10. Vechiul S7 va primi actualizări mult mai rar

02.04.2019
Samsung promite actualizări lunare pentru Galaxy S10. Vechiul S7 va primi actualizări mult mai rar

Samsung produce unele dintre cele mai bune smartphone-uri cu Android atunci când vine vorba despre hardware premium, însă pe partea software, compania sud coreeană mai are de lucrat. One UI a fost un prim pas către o direcţie foarte bună pentru interfaţa dispozitivelor sale mobile, iar începând cu seria Galaxy S10, Samsung promite să livreze actualizări de securitate lunare pentru modelele de top. Între timp, alte variante mai vechi şi dispozitive mid-range trec la un ciclu de update trimestrial.

Toate telefoanele din gama Galaxy S10 vor fi actualizate lunar, actualizarea pe luna martie fiind lansată la scurt timp după apariţia dispozitivelor în magazine. Având în vedere că Google a lansat deja actualizarea de securitate pentru dispozitivele Google Pixel încă de ieri, va fi interesant să urmărim îndeaproape lansările Samsung să vedem cât timp durează până când dispozitivele sale vor primi acces la acest pachet.

Samsung a promis update-uri rapide şi pentru modelele S9 şi S9 Plus, însă Android Pie a venit abia în luna ianuarie a lui 2019, după ce sistemul de operare a fost lansat în vara lui 2018. Desigur, compania se angajează doar să actualizeze certificatele de securitate, nu şi sistemul de operare. Totuşi, având în vedere lansările din ultima perioadă, se pare că situaţia este mult îmbunătăţită faţă de anii trecuţi chiar şi la acest capitol.

Între timp, modelele Galaxy S7 şi S7 Edge au fost mutate de pe un ciclu de actualizare lunar pentru certificate de securitate la unul trimestrial. Acest lucru înseamnă că vechile telefoane vor primi update-uri doar o dată la fiecare trei luni. Pe acelaşi ciclu de actualizare este şi noul Galaxy A70, anunţat în urmă cu două săptămâni şi probabil că vor fi şi restul de dispozitive din gama Galaxy A.

Desigur, actualizările ar putea să întârzie mai mult pentru cei care cumpără telefoanele Galaxy de la operatori, întrucât aceste pachete trebuie să fie verificate şi aprobate de fiecare operator în parte înainte de a fi lansat.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult