Galaxy S10 va primi un update de software pentru încărcare mai rapidă

29.03.2019
Galaxy S10 va primi un update de software pentru încărcare mai rapidă

Producătorii mari de smartphone-uri, precum Samsung, au rămas în urmă cu tehnologiile de încărcare rapidă, companii mai mici din China oferind deja alternative mult mai rapide la clasicul Qualcomm Quick Charge. Samsung pare să fi observat acest trend şi va încerca să aducă dispozitivele sale de top mai aproape de concurenţă, printr-un update software, care va îmbunătăţi viteza de încărcare pe cablu semnificativ. Această funcţie a fost anunţată iniţial doar pentru Galaxy S10 5G, însă va fi livrată acum şi pe restul seriei Galaxy S10.

Preşedintele Samsung China, Quan Guixian, a anunţat în cadrul unui eveniment care a avut loc într-unul dintre magazinele companiei din China că toată seria Galaxy S10 va primi o actualizare de software care va permite încărcarea rapidă cu până la 25W. Această capabilitate, confirmată încă de la anunţ pe modelul 5G a debutat de curând chiar şi pe un model mid-range, Galaxy A70, care a fost anunţat de curând în toată lumea.

Întrucât încărcătorul din pachetul dispozitivelor S10 nu oferă atât de multă putere de încărcare, telefoanele fiind livrate cu adaptorul de priză standard de 5V/2A, cel mai probabil va fi nevoie de cumpărarea unui model nou, cel mai probabil tot de la Samsung. Compania nu foloseşte standardul QuickCharge „standard”, acesta fiind modificat şi adaptat pentru modelele cu procesoare Exynos.

Guixian a mai confirmat şi faptul că modelele Galaxy S10 vor primi şi un mod nocturn cu expunere lungă tot printr-un update de software, care va îmbunătăţi substanţial performanţa foto în lumină slabă, însă nu este clar dacă este vorba despre acelaşi update care va accelera încărcarea pe fir, sau dacă va fi separat. Din păcate, nu avem un termen pentru aceste actualizări. Ar avea sens însă ca acestea să fie lansate simultan cu noul model Galaxy S10 5G, care va debuta în cursul lunii aprilie. De asemenea, apariţia lui Galaxy Fold, care se lansează la începutul lunii mai, ar putea fi un alt prilej de update, acesta fiind deja confirmat pentru livrare cu o nouă versiune software, care integrează interfaţa One UI 1.2.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult