Samsung promite acumulatori pentru smartphone de capacitate mărită

20.04.2022
Samsung promite acumulatori pentru smartphone de capacitate mărită

Samsung pune în fabricație o nouă generație de acumulatori pentru smartphone, îmbunătățiți cu o tehnologie care care sporește cu cel puțin 10% densitatea de stocare a energiei.

Samsung SDI anunța anul trecut punerea în fabricație a acumulatorilor Li-ion de generație a cincea, destinați echipării mașinilor electrice și îmbunătățiți cu o inovație care sporește cu cel puțin 10% densitatea de stocare a energiei. Aceeași inovație este încorporată acum și în bateriile pentru smartphone. Fără a modifica fundamental tehnologia Li-ion, Samsung a optimizat metoda de împachetare, obținând o creștere sesizabilă a capacității fără a modifica dimensiunile fizice ale acumulatorilor rezultați.

Concret, metoda de fabricație ”jelly roll”, bazată pe rularea ansamblului catod-anod-separator într-un pachet de forma unui sul foarte lung, este schimbată cu un procedeu bazat pe împachetarea strat-cu-strat. Mai ales în cazul acumulatorilor cu formă de bară, eliminarea nevoii de a rula și presa straturile bateriei în forma dorită ajută la folosirea mai eficientă a spațiului disponibil. Totodată, îndoirea electrozilor prin rulare la momentul fabricației este un factor determinant și pentru longevitatea ulterioară a acumulatorului, uzura rezultată din încărcări și descărcări succesive tinzând să apară mai mult în acele zone. Pentru a preîntâmpina această problemă, acumulatorii din generația actuală au lăsate mici goluri de expansiune, care scad însă din capacitatea finală.

Noii acumulatori cu împachetare prin suprapunere for fi livrați mai întâi de fabrica Cheonan din Coreea de Sud, cel mai probabil ajungând în echiparea viitoarelor generații de telefoane Samsung. Teoretic, un smartphone cu acumulator de 5000 mAh din generația actuală ar putea ajunge la 5500 mAh fără nicio modificare la nivelul carcasei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News