Samsung se pregătește deja de testarea Android 13 Beta cu OneUI 5.0

06.07.2022
Samsung se pregătește deja de testarea Android 13 Beta cu OneUI 5.0

Android 13 este în teste încă de la începutul anului, iar lansarea noului sistem de operare este așteptată cândva în luna septembrie. Desigur, nu ne așteptăm să vedem îl vedem în 2022 decât pe modelele Pixel și pe câteva flagship-uri mai noi. Samsung ar putea fi însă unul dintre primii parteneri Google care va lansa o versiune de software bazată pe Android 13 la scurt timp după Google, întrucât deja se pregătește de testarea unei versiuni beta a OneUI 5.0.

OneUI 5.0 ar putea intra în teste publice în curând

Conform SamMobile, Samsung se pregătește de lansarea primei versiuni beta a lui OneUI 5.0 în următoarele câteva săptămâni. Noul software va fi bazat pe Android 13, integrând noile capabilități pe care Google le implementează. Se pare că angajații Samsung au deja acces la această versiune de test și contribuie deja cu feedback pentru echipa de dezvoltare pentru îmbunătățirea software-ului și mai mult până când se lansează versiunea publică.

Cei care vor dori să testeze OneUI 5.0 beta vor putea să o facă începând cu cea de-a treia săptămână din luna iulie, conform SamMobile. Acest program pune lansarea versiunii finale cândva în luna octombrie, adică la doar o lună distanță de debutul Android 13 pe modelele Pixel de la Google.

Din păcate, versiunea beta nu va fi disponibilă în toată lumea, ci doar în câteva regiuni în care Samsung realizează astfel de teste, printre care se numără Coreea de Sud și SUA.

Lansarea oficială ar putea veni la scurt timp după debutul Android 13 pe modelele Pixel

Cu siguranță, primele telefoane Samsung care vor primi actualizare la OneUI 5.0 cu Android 13 vor fi cele mai recente modele flagship, cele din seria S22, fiind apoi urmate de flagship-urile anterioare, precum modelele Flip3 și Fold3, S21, Note20 și S20. Undeva printre aceste lansări ne putem aștepta și la OneUI 5.0 pentru modelele Galaxy A din anii recenți.

Samsung promite câte patru ani de actualizări de sistem și cinci ani de actualizări de securitate pentru majoritatea telefoanelor și tabletelor din portofoliul său.

Cât despre noutățile din Android 13, acestea sunt minime. Interfața Google va fi puțin cosmetizată, dar aceste schimbări nu vor fi reflectate în interfața Samsung. Capabilitățile referitoare la confidențialitatea datelor și securitatea platformei Android vor fi însă disponibile pe toate telefoanele.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult