Samsung va lansa noile modele pliabile Galaxy Z și S21 FE în august

10.05.2021
Samsung va lansa noile modele pliabile Galaxy Z și S21 FE în august

În fiecare an, Samsung are două evenimente Unpacked mari, unde lansează seriile principale de smartphone-uri high-end, adică Galaxy S și Galaxy Note, cât și mai multe evenimente de dimensiuni reduse printre ele. La Unpacked-ul de început de an, Samsung a lansat seria Galaxy S21, iar la cel din august erau așteptate noi dispozitive Note. Compania a confirmat însă că Note21 nu va exista, așa că evenimentul din vară a rămas cu un semn mare de întrebare. Avem acum câteva detalii despre acesta.

Galaxy Z Flip3, Z Fold3 și S21 FE vor fi subiectul evenimentului Samsung Unpacked din august

Conform Yonhap News, publicație sud coreeană, Samsung pregătește un eveniment Unpacked pentru a doua parte a lunii august. Anterior se zvonea că vor fi organizate două evenimente în vară, însă decizia a rămas că va rămâne unul singur.

Cele două evenimente trebuiau să anunțe atât noile telefoane cu ecrane pliabil din gama Galaxy Z, și un nou model Galaxy S21 FE, modelul high-end mai ieftin pentru anul în curs.

galaxy z flip3

Din informațiile pe care le avem acum, Samsung pregătește lansarea unui nou model Galaxy Z Fold3, care ar putea integra o cameră frontală sub ecranul intern, alături de suport pentru un stylus S-Pen. Prețul acestui model ar putea fi similar cu cel pentru Fold2, la fel și design-ul exterior.

„Vedeta” acestui eveniment Unpacked ar putea fi însă Galaxy Z Flip3. Am văzut deja primele imagini cu noul telefon cu clapetă de la Samsung, iar zvonurile spun că acesta ar putea fi semnificativ mai ieftin decât Galaxy Z Flip 5G, lansat anul trecut. Conform Yonhap, prețul în Coreea de Sud ar putea fi cu 500.000 won mai mic decât prețul de lansare pentru modelul anterior. Asta înseamnă o reducere de aproape 30%.

Având în vedere că Galaxy Z Flip 5G a intrat în oferta magazinelor la prețuri de aproximativ 1.500 euro, este posibil să vedem o reducere la 1.000 de euro, sau măcar un preț apropiat pentru Galaxy Z Flip3.

Galaxy S21 FE ar putea fi foarte ieftin

Cât despre Galaxy S21 FE, acest model ar putea intra la un preț introductiv semnificativ mai mic decât cel al modelelor Galaxy S21, cu un preț recomandat în Coreea de Sud de 700.000 won, adică aproximativ 515 euro. Probabil că în Europa, prețul va fi mai degrabă apropiat de 600 sau chiar 700 de euro. Galaxy S20 FE a pornit de la 700 euro anul trecut, în condițiile în care S20 standard costa 1.000 de euro. Totuși, Galaxy S21, cu spate din plastic și fără ecran curbat, a fost lansat la 800 de euro, deci prețul modelului FE ar putea fi semnificativ mai mic.

sursa: Yonhap News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult