Șapte telefoane Xiaomi lansate relativ recent nu vor mai primi actualizări software

24.04.2023
Șapte telefoane Xiaomi lansate relativ recent nu vor mai primi actualizări software

Câteva telefoane de la Xiaomi, unele lansate nu foarte de mult, rămân fără suport software, anunță producătorul chinez. Aceste dispozitive nu vor mai primi actualizări de sistem, însă s-ar putea să mai primească mici actualizări care să corecteze anumite probleme identificate în utilizarea acestora. Xiaomi spune însă că dezvoltarea de noi versiuni de firmware s-a terminat pentru aceste dispozitive, iar doar software-ul care este în prezent în dezvoltare va mai ajunge pe dispozitivele clienților.

Telefoanele sunt din gamele de buget din seriile Xiaomi, Redmi și POCO

Dispozitivele afectate fac parte atât din seria principală de la Xiaomi, cât și din seriile secundare, vândute sub brand-urile POCO sau Redmi. Unele dintre dispozitive sunt însă chiar din seriile de top ale brand-ului și nu sunt atât de vechi. Totuși, acesta este compromisul pe care îl faci atunci când cumperi un telefon dintr-o clasă inferioară de preț: renunți la suportul software pe termen lung.

Xiaomi 11 Lite, un model mid-range lansat în urmă cu doi ani deja, este prima victimă, alături de Xiaomi Mi 10s, un model inferior din gama de flagship-uri de acum 3 ani. POCO F3, F3 GT și X3 GT, modele din mai multe clase de la acest brand Xiaomi, rămân de asemenea fără actualizări, alături de flagship-urile Redmi K40 Pro și K40 Pro+.

Partea negativă este că nu doar actualizările MIUI vor fi oprite, ci și actualizările de securitate, ceea ce înseamnă că problemele descoperite pe Android în viitor nu vor mai fi corectate, lăsând clienții vulnerabili la diverse tipuri de atacuri noi care ar putea să le afecteze experiența de utilizare, le-ar putea fura datele personale sau infecta dispozitivele cu malware.

Din fericire, toate sunt deja pe cea mai recentă versiune a software-ului Xiaomi, MIUI 14. Această versiune nu garantează însă că la bază stă și cel mai recent Android. MIUI 14 este disponibil atât pe dispozitive cu Android 13, cât și pe modele care încă folosesc Android 12.

sursa: GizChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult