Se pare că Nexus 5 va fi produs tot de LG şi va fi o rudă mai puţin puternică a lui G2

Se pare că Nexus 5 va fi produs tot de LG şi va fi o rudă mai puţin puternică a lui G2

Încă din prima jumătate a acestui an, zvonurile au afirmat că LG va fi producătorul care va realiza viitorul telefon Nexus 5 pentru Google, o opţiune care ar părea normală dacă ţinem cont de succesul pe care l-a avut modelul Nexus 4. După lansarea Moto X, au apărut şi zvonurile care susţineau că Motorola se va ocupa de  dezvoltarea viitorului terminal de referinţă, însă surse sud-coreene afirmă că totuşi LG ar fi producătorul preferat.

Conform noilor informaţii, viitorul Nexus 5 va împărţi o bună parte din specificaţii cu deja anunţatul model G2, tot aşa cum Nexus 4 a fost o versiune foarte apropiată de Optimus G. Se pare că Google va dori sa păstreze strategia vânzării la un preţ redus, care s-a dovedit fructuoasă, din acest motiv Nexus 5 urmând să folosească un procesor Qualcomm Snapdragon 600 în locul vârfului de gamă Snapdragon 800, care este implementat pe LG G2.

Dincolo de această diferenţă, specificaţiile celor două modele vor fi foarte apropiate. Dacă aceste zvonuri se vor dovedi a fi adevărate, Nexus 5 ar urma să ofere un ecran de 5,2” cu rezoluţie Full HD, 2 GB de memorie RAM, 16 sau 32 GB de stocare internă, o cameră foto cu senzor de 13” şi o baterie cu o capacitate de 3000 mAh. Sursa sud-coreeană nu menţionează nimic, dar este posibil ca reducerile de preţ să determine şi eliminarea DAC-ului audio cu specificaţii bune, stabilizarea optică  şi interesantul GRAM, însă pentru moment totul este doar zvon şi speculaţie.

Nexus 5 ar urma să fie lansat împreună cu versiunea 5.0 a platformei Android, un eveniment care este aşteptat undeva în cursul ultimului trimestru al acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News