Se pare că Samsung lucrează la un nou smartphone cu baterie detașabilă

30.05.2020
Se pare că Samsung lucrează la un nou smartphone cu baterie detașabilă

Smartphone-urile cu baterie detașabilă sunt o raritate, dar Samsung le-ar putea readuce în discuție în curând, prin lansarea unui astfel de model.

Pe internet a apărut o imagine cu o baterie detașabilă, marca Samsung, care are inscripționat pe ea codul SM-A013F, transmite Gizmochina. Se crede că modelul respectiv va fi lansat sub numele de Galaxy A01e.

Telefonul va fi un model entry-level. Bateria din imagine are o capacitate de 3.000 mAh. Despre SM-A013F se știu puține lucruri. Se pare că va fi vândut cu capacitate de stocare internă de 16/32 GB. Dispozitivul va avea, cel mai probabil, 3 GB memorie RAM.

CITEȘTE ȘI: Caracteristicile pe care le apreciez la smartphone-uri, dar care au dispărut sau sunt tot mai rare

Pentru mulți utilizatori, o perioadă „de aur” în materie de design de smartphone-uri a fost cea în care puteau să înlocuiască singuri bateriile telefoanelor, atunci când se degradau sau când aveau la îndemână o a doua baterie, gata încărcată.

Până în 2014 existau în comerţ adaptoare care îţi permiteau să încarci o a doua baterie. O puteai apoi ţine în rucsac de rezervă, iar înlocuirea celei din telefon cu aceasta dura mai puţin de un minut.

Astăzi, cine caută un smartphone cu baterie detașabilă nu are prea multe modele din care poate alege. Pe segmentul mid-range există modelul rugged Samsung Galaxy Xcover Pro, cu chipset Exynos 9611 și 4GB memorie RAM.

Cei care caută un dispozitiv entry-level au mai multe opțiuni, printre care amintim Motorola Moto E6 Plus, Nokia 2.2 sau Nokia 1 Plus.

Pe segmentul flagship bateriile detașabile au dispărut deoarece majoritatea acestor dispozitive sunt rezistente la apă și dispun de tehnologie de încărcare wireless.

CITEȘTE ȘI:

Motorola One Fusion+ apare cu ecran de 6.5” și baterie de 5000 mAh

Tesla pregătește o baterie care va reduce semnificativ prețurile mașinilor electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult