Secretele din spatele imaginii care blochează smartphone-uri cu Android

11.06.2020
Secretele din spatele imaginii care blochează smartphone-uri cu Android

Bărbatul care a realizat imaginea ce blochează smartphone-uri cu Android atunci când este folosită ca wallpaper spune că a vrut, pur și simplu, să imortalizeze un apus frumos.

Din păcate, după ce a publicat-o pe serviciul de partajare foto Flickr, oamenii au descoperit că fotografia spectaculoasă blochează smartphone-uri care rulează sistemul de operare Android 10.

Cel care a surprins peisajul superb din Glacier National Park, SUA, este Gaurav Agrawal, cercetător și fotograf amator, transmite Gizmodo. După ce a editat imaginea în Lightroom, bărbatul a exportat-o folosind un spațiu de culoare HDR extra-wide. Când este setată ca imagine de fundal pe anumite telefoane cu Android 10 (Pixel sau modele de la Samsung), imaginea nu poate fi procesată de motorul de randare.

Agrawal, ale cărui fotografii au apărut în revista National Geographic, a declarat că habar nu a avut că modul în care a exportat imaginea avea să provoace atâtea probleme. „Am un iPhone, iar wallpaper-ul meu este mereu o imagine cu soția mea”, a declarat bărbatul.

Depinde de unde este descărcată

Mulți utilizatori, care au descărcat imaginea din alte site-uri, nu au avut probleme. De exemplu, după ce a fost încărcată pe rețeaua de socializare Weibo, profilul de culori al fotografiei a fost schimbat, iar cei care au descărcat-o de acolo nu au avut niciun fel de problemă.

Imaginea nu afectează nici cea mai nouă versiune a sistemului de operare dezvoltat de Google, Android 11 Beta, deoarece acesta convertește imaginile care nu sunt suportate.

„Voi folosi un alt format de acum înainte”, a declarat Agrawal, care regretă neplăcerile cauzate de fotografia făcută de el.

CITEȘTE ȘI:

Google lansează Android 11 Beta pe dispozitivele Pixel. Ce aduce nou

Motorola anunță One Fusion+: un „camera phone” mid-range cu Android One

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult