Şeful Apple a văzut un iPhone într-o pictură veche de 346 de ani

25.05.2016
Şeful Apple a văzut un iPhone într-o pictură veche de 346 de ani
Se pare că iPhone a fost inventat în urmă cu mai bine de trei secole. Tim Cook, directorul executiv al Apple, a participat la evenimentul Start-up Fest din Amsterdam. Acolo, fostul comisar european Neelie Kroes l-a întrebat pe şeful companiei americane când exact şi unde a fost inventat iPhone. „Ştii, am crezut că am ştiut acest lucru până seara trecută când Neelie m-a dus să văd câteva picturi de Rembrandt şi într-una dintre acestea am văzut ceva ce m-a şocat. Era un iPhone”, a glumit Cook. 
 
Citeşte şi: Microsoft concediază 1.850 de angajaţi din divizia de smartphone-uri
 
Pictura la care se referă Cook nu este, de fapt, una realizată de Rembrandt. Este o piesă marca Pieter de Hooch numită „Un bărbat îi dă o scrisoare unei femei într-un salon”. Pictura a fost terminată în 1670. 
 
 
După cum se vede din imagine, scrisoarea arată ca un smartphone. Pictura poate fi admirată la Muzeul Rijksmuseum din Amsterdam. 
 
Pentru cine a uitat, primul model iPhone a fost lansat în 2007, pe când Steve Jobs încă mai conducea Apple. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult