Semnul misterios descoperit de utilizatorii iPhone. Unii spun că „extratereștrii ascultă”

11.03.2024
Semnul misterios descoperit de utilizatorii iPhone. Unii spun că „extratereștrii ascultă”

O iconiță misterioasă a apărut în bara de stare a unui utilizator de iPhone. Unii comentează umoristic cum că sunt ascultați de extratereștrii.

Există semne pe care nu le vedem adesea afișate pe ecranele telefoanelor noastre. Astfel, nu întotdeauna putem descifra scopul cu care apar acestea. Un utilizator de iPhone a rămas nedumerit după ce o iconiță misterioasă a apărut în bara de stare a telefonului. Simbolul care i-a dat de furcă apare în partea de sus a ecranului, chiar în lângă afișajul ceasului.

Acesta a căutat ajutor pe Reddit, acolo unde a adresat simpla întrebare: „Ce este această iconiță albastră?” Pentru context, respectivul a adăugat: „A apărut pe telefonul tatălui meu și nu am idee despre ce este. El are tendința să descarce o mulțime de aplicații și să nu le folosească niciodată, așa că habar nu de la ce ar putea fi. Orice ajutor este apreciat”.

Ce este iconița misterioasă apărută pe acest iPhone?

Răspunsurile nu au întârziat să apară, iar unele dintre ele sunt de-a dreptul hilare. Un utilizator a răspuns „Extratereștrii ascultă”, în timp ce altul a spus că „ești în strânsă legătură cu extratereștri”. Un altul a scris chiar că telefonul este monitorizat de FBI.

În ciuda acestor comentarii, adevărul este departe de civilizații extraterestre care ascultă telefoanele pământenilor sau de organizații guvernamentale de securitate. De fapt, acea iconiță albastră din partea de sus a ecranului apare pentru arată că funcția Voice Control este activată. Aceasta este o caracteristică de accesibilitate concepută pentru a facilita controlul iPhone-ului, permițând control vocal total asupra dispozitivului în cauză.

Este posibil să configurați accesul rapid pentru activarea sau dezactivarea funcției Voice Control în trei moduri. În primul rând, îl puteți adăuga la Centrul de control și atinge pictograma. În al doilea rând, îl puteți seta la Comanda rapidă de accesibilitate, ceea ce înseamnă că se activează atunci când faceți triplu clic pe butonul lateral. Și în al treilea rând, îi puteți cere lui Siri să pornească sau să dezactiveze această funcție.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult