Seria Galaxy Note, abandonată? Samsung nu a reînnoit licența în Coreea

07.09.2021
Seria Galaxy Note, abandonată? Samsung nu a reînnoit licența în Coreea

Seria Galaxy Note de la Samsung nu a fost niciodată una dintre cele mai bine vândute, însă avea unii dintre cei mai loiali fani, care preferau un smartphone cu stylus integrat. În 2021, Samsung nu a mai lansat o nouă generație de telefoane Note, preferând să integreze tehnologia S-Pen pe alte dispozitive precum S21 Ultra și Galaxy Z Fold3. Se pare însă că în ciuda faptului că oficial seria Note nu a fost „abandonată”, Samsung nu pare să aibă planuri pe termen scurt pentru aceasta.

Brandul Galaxy Note nu a fost reînnoit, în ciuda actualizării licențelor pentru celelalte serii de smartphone-uri Samsung

Conform GalaxyClub, compania a omis să înnoiască brand-ul Galaxy Note în Coreea de Sud, în ciuda faptului că a înnoit mai multe dintre brandurile sale de smartphone-uri. Astfel, este greu de crezut că Samsung va lansa un Galaxy Note22 anul viitor, având în vedere că nu mai deține marca înregistrată.

Printre brand-urile care se vor întoarce pentru cel puțin încă o generație se numără Galaxy S, Galaxy Z, Galaxy A și Galaxy M. Astfel, avem acoperite toate segmentele de smartphone-uri, de la „flagship” la pliabile, mid-range și entry-level.

Inițial, decizia de a renunța la seria Note în 2021 părea o consecință a lipsei de semiconductori, care au dus la stocuri limitate de procesoare în multiple industrii, nu doar în cea a smartphone-urilor. Totuși, faptul că din ce în ce mai multe dispozitive din afara gamei Note sunt acum compatibile cu stylus-ul S-Pen, ar putea ține compania departe de lansarea unei serii al cărui singur element diferențiator este acel stylus.

galaxy note

Probabil că în viitor vor fi găsite noi soluții pentru integrarea unui stylus direct în carcasa telefonului, în prezent, utilizatorii de telefoane precum S21 Ultra și Fold3 fiind nevoiți să cumpere separat și o husă care să poată găzdui S-Pen-ul.

Desgiur, Galaxy Note s-ar putea întoarce oricând, întrucât ar fi greu pentru alte companii să înscrie acest nume. Samsung ar putea aștepta însă momentul oportun, cândva în apropierea unei lansări noi din această gamă pentru a plăti pentru reînnoirea brandului.

sursa: GalaxyClub

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult