Seria OnePlus 8 are acum o dată de lansare. Vine mai repede decât ne aşteptam

31.03.2020
Seria OnePlus 8 are acum o dată de lansare. Vine mai repede decât ne aşteptam

OnePlus a început în mod oficial să vorbească despre noua gneraţie OnePlus 8. Compania a dezvăluit că peste două săptămâni va ţine un eveniment online de prezentare, unde vor fi oferite detaliile complete despre OnePlus 8, OnePlus 8 Pro şi probabil modelul OnePlus 8 Lite, care s-ar putea numi OnePlus 8 Z sau simplu OnePlus Z. Acesta ar fi primul model alternativ seriei principale după varianta OnePlus X de acum câţiva ani.

Evenimentul de prezentare OnePlus 8 va avea loc pe data de 14 aprilie. Imaginea care anunţă evenimentul foloseşte noul logo OnePlus actualizat, cât şi un nou motto pentru această serie, diferit de „Never Settle”: „Lead with Speed”. Viteza a fost un punct important de discuţie pentru OnePlus în pe ultimele câteva generaţii de smartphone-uri, pornind de la viteza sistemului de operare cu modelele OnePlus 6 şi continuând apoi cu viteza ecranului pe generaţiile 7 şi 7T.

În cazul lui OnePlus 8 Pro, compania chineză va folosi un panou OLED de 120 Hz, probabil mai performant şi decât cel de pe Galaxy S20, deja fiind disponibile ecrane la frecvenţă înaltă care pot afişa şi rezoluţia QHD+ în acelaşi timp. Pentru modelul OnePlus 8, zvonurile afirmă că producătorul va continua să folosească un panou de 90 Hz, la fel ca în cazul generaţiei OnePlus 7T.

Singura enigmă rămâne OnePlus Z, care ar putea fi un model „de medie”, echipat cu un chipset MediaTek Dimmensity 1000, un ecran la 90 Hz şi un preţ mai mic, conform informaţiilor disponibile pe internet. Nici măcar nu este clar dacă compania va lansa acest model acum, sau îl va păstra pentru mai târziu.

De altfel, preţurile noilor OnePlus 8 sunt aşteptate să crească, întrucât telefoanele vor folosi procesoare Snapdragon 865, care sunt livrate exclusiv alături de modem-uri 5G de către Qualcomm. Astfel, acestea vor integra antene în plus, care cresc considerabil preţul acestor dispozitive. Este posibil ca modelul OnePlus Z să rămână în ofertă la un preţ apropiat de cel la care dispozitivele OnePlus erau lansate în trecut.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult