Sharp a anunţat Aquos R2, un flagship japonez bine dotat cu sistem dual-camera inedit

09.05.2018
Sharp a anunţat Aquos R2, un flagship japonez bine dotat cu sistem dual-camera inedit

În ciuda faptului că nu prea sunt lansate în afara Japoniei, smartphone-urile Sharp se dovedesc în fiecare an a fi printre cele mai interesante de pe piaţă. Acestea au fost printre primele care au mers spre un design fără ramă în jurul display-ului, iar acum încearcă să fie printre primele care oferă un sistem dual-camera inovator, cu lentile diferite pentru filmare şi fotografiere cu noul Aquos R2. Nici restul componentelor hardware ale noului telefon nu sunt tocmai de ignorat.

Aquos R2 de la Sharp are un design neobişnuit, fiind echipat cu un display de 6” pe format 19:9 şi rezoluţie 3.040 x 1.440 pixeli, care foloseşte un panou IGZO cu „viteză înaltă”, ceea ce sugerează că poate afişa imagini cu o frecvenţă de 120 Hz, asemeni modelului Aquos R de anul trecut. Acesta are un decupaj în partea de sus pentru camera frontală şi este compatibil cu standarul HDR Dolby Vision. În partea de jos poate fi observat un buton „home” cu senzor de amprentă, pe o „bărbie” destul de pronunţată.

La interior găsim un chipset Snapdragon 845, standardul în industrie pentru modelele high-end, 4 GB memorie RAM, 64 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 3.130 mAh. Sistemul dual-camera pare să fie însă atracţia principală a lui Aquos R2, acesta fiind echipat cu un senzor de 22,6 megapixeli pentru fotografii şi cu un senzor de 16,3 megapixeli pentru filmare. Acesta din urmă beneficiază de un obiectiv supraangular cu deschidere de 135 de grade, care poate filma mai mult atât pe verticală, cât şi pe orizontală.

Avantajul acestor două camere este că pot funcţiona simultan. În timp ce multe alte smartphone-uri pot capta imagini în timpul filmării, acelea sunt în general capturi de ecran din clipul video înregistrat, la o calitate mai slabă decât o fotografie normală. Aquos R2 de la Sharp foloseşte pentru fotografii camera cu senzor de 20 megapixeli, pentru fotografii la calitate înaltă.

Telefonul va ajunge în curând în magazinele din Japonia şi probabil că nu va fi oferit prea curând spre vânzare pe piaţa din vest. Având în vedere că telefonul beneficiază de un jack audio, rezistenţă la apă şi hardware de top, ne-ar fi plăcut să vedem un flagship japonez în competiţa de pe piaţa vestică, care este acum dominată de producătorii americani, chinezi şi coreeni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult