P50 ar putea fi ultimul Huawei cu optică Leica. Xiaomi, Honor și Sharp ar putea prelua parteneriatul

17.05.2021
P50 ar putea fi ultimul Huawei cu optică Leica. Xiaomi, Honor și Sharp ar putea prelua parteneriatul

Seria de smartphone-uri Huawei P50 ar putea fi ultima din gama high-end a companiei. În lipsa accesului la procesoare avansate, compania ar putea să își reducă eforturile investite în această categorie de produse. Deja sunt zvonuri despre reorientarea companiei către software cu Harmony OS, care ar putea fi oferit și altor producători din China. Se pare însă că partenerul Huawei pe partea de camere, producătorul german Leica, s-ar putea la rândul său reorienta către alte branduri.

Xiaomi, Honor și Sharp sunt pe lista posibililor parteneri Leica

Modelele Huawei P50 ar putea fi ultimele dispozitive ale companiei echipate cu camere foto dezvoltate în parteneriat cu Leica. Se zvonește că parteneriatul dintre cele două companii se termină anul acesta, iar Leica deja caută noi parteneri. Informații despre unul dintre aceștia au fost deja scăpate pe internet săptămâna trecută, modelul Sharp Aquos R6 fiind următorul telefon high-end al companiei și primul echipat cu o cameră Leica.

Se pare însă că Sharp nu este singurul partener Leica, sau nu singurul pe care îl ia în considerare. Asta pentru că Sharp este o companie care activează pe piața de smartphone-uri în principal în Japonia. Pentru piața internațională, Leica se uită către companiile chineze Xiaomi și Honor.

În timp ce un parteneriat cu Xiaomi ar fi probabil preferat, întrucât compania este pe un trend ascendent pe piața internațională, urcând în anumite regiuni pe primul loc în clasamentul vânzărilor de dispozitive, nici parteneriatul cu Honor n-ar fi ieșit din comun. Honor a fost divizie Huawei și folosește multe dintre aceleași tehnologii la nivelul camerelor foto și software. Astfel, integrarea tehnologiilor Leica în dispozitivele Honor ar fi foarte naturală.

Acum că Honor începe să reia parteneriatele cu companii precum Qualcomm și probabil Google, un parteneriat cu Leica ar putea pune acest brand în poziția în care să preia o parte dintre clienții vechi Huawei care în curând ar putea rămâne fără noi dispozitive.

Desigur, Leica ar putea să înceapă un parteneriat cu toate aceste companii. ZEISS deja are parteneriate cu Nokia, Sony și Vivo simultan, de exemplu, deci această propunere nu iese complet din discuție.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult