Şi Microsoft va lansa un smartphone cu ecran pliabil. Compania promite o experienţă Windows 10 completă

03.12.2018
Şi Microsoft va lansa un smartphone cu ecran pliabil. Compania promite o experienţă Windows 10 completă

Rămas fără „greutatea” unei platforme Windows Phone pe care nu o doreşte nimeni, Microsoft poate în sfârşit să concentreze eforturile pe furnizarea de inovaţii care să răspundă mai mult aşteptărilor publicului şi mai puţin ambiţiilor corporatiste pentru acapararea pieţei smartphone.

Dezvoltat în cadrul unui proiect cunoscut sub numele de cod Andromeda, aflat în desfăşurare de cel puţin un an, primul smartphone Microsoft cu ecran pliabil este menţionat din nou folosind expresia „Beneath a Surface”. De data aceasta avem şi un termen de livrare aproximativ – 2019.

Din puţinele informaţii strânse până acum aflăm că Microsoft pregăteşte un dispozitiv cu design convertibil, care ia lua rolul de smartphone atunci când ecranul este pliat şi se transformă într-o tabletă compactă cu ecranul complet extins.

Nu este clar dacă Microsoft a optat pentru un design cu ecrane faţă-verso, sau folosirea unui singur ecran care se pliază pe exteriorul carcasei. A doua variantă ar proteja ecranul de îndoire excesivă şi va reduce costurile, dar opţiunea unui ecran mai mic pe exterior permite păstrarea sticlei Gorilla Glass şi obţinerea unui produs mai durabil.

Indiferent de strategia aleasă la partea de design, piesa de rezistenţă va fi versiunea de Windows 10 complet utilată pentru folosire în modul tabletă, sau laptop. Având în vedere constrângerile unui design foarte compact, probabil că Microsoft va opta pentru o configuraţie cu procesor ARM şi ediţia Windows 10 special adaptată pentru această platformă.

Asemeni altor dispozitive care abordează tehnologii noi de la Microsoft, probabil că şi noul smartphone va fi foarte scump. Însă aceasta este o tendinţă observată şi la alţi producători, nevoiţi să acopere costul tehnologiilor neajunse la maturitate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult