Galaxy Flex, primul smartphone cu ecran pliabil de la Samsung, ar putea avea un preţ „colosal”

23.11.2018
Galaxy Flex, primul smartphone cu ecran pliabil de la Samsung, ar putea avea un preţ „colosal”

Samsung a anunţat recent primul telefonul pliabil echipat cu display Infinity-Flex. Botezat Galaxy Flex, dispozitivul va fi de fapt echipat cu două ecrane, unul pe exterior şi altul pliabil la interior, care va facilita utilizarea dispozitivului în mod tabletă. Compania a confirmat că este gata de a realiza dispozitivul la scară largă, display-urile fiind aproape gata pentru producţia în masă.

Oficialii companiei au omis însă în mod intenţionat să menţioneze preţul la care va putea fi achiziţionat noul gadget. Potrivit zvonurilor circulate din surse apropiate companiei, luxul folosirii ecranului Infinity Flex de 7.3” vine cu un cost pe măsură, estimat la 1500-2000 lire sterline. Preţul ar urma să acopere atât costul de fabricaţie, cât şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie, prima generaţie de telefoane cu ecran pliabil fiind aşteptată să aibă o rată peste medie de apariţie a defectelor.

Anticipând vânzări reduse la nivelul de preţ propus, Samsung va limita prima serie de telefoane Galaxy Flex la aproximativ 1 milion de unităţi, compania lăsând astfel şi ceva marjă de siguranţă pentru eventualitatea în care un defect nedescoperit în testele de laborator ar determina retragerea de pe piaţă a produsului nou lansat, cum a fost cazul la seria Galaxy Note7.

Dacă totul decurge conform planurilor, următorul pas va fi completarea seriei de telefoane Galaxy Flex şi cu modele mai accesibile ca preţ, pe măsură ce tehnologia ajunge la maturitate iar eventualele probleme de fiabilitate sunt remediate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult