Sistemul de operare Android a crescut cu 40% în 2015

Sistemul de operare Android a crescut cu 40% în 2015

Toată lumea ştie că Android este cel mai popular sistem de operare mobil din lume, însă Google nu a mai anunţat un număr de utilizatori activi de anul trecut. În 2014, compania a raportat că pe parcursul a 30 de zile, aproximativ 1 miliard de dispozitive cu Android erau active, iar acum, la mai puţin de un an distanţă, acest număr a urcat la 1,4 miliarde. Anunţul a fost făcut de Sundar Pichai, noul CEO al companiei, în cadrul evenimentului de lansare de pe 29 septembrie.

Alături de anunţul acestei performanţe, Pichai a dezvăluit că Google Play Store are un miliard de utilizatori activi. Se pare că o bună parte dintre dispozitivele Android nu au acces la Play Store, sau nu sunt folosite alături de magazinul de aplicaţii Google. Alte cifre interesante fac referire la numărul de dispozitive Chromecast în libertate, care a depăşit 20 de milioane, şi la numărul de utilizatori ai produselor Google precum Chrome şi YouTube, care sunt de asemenea peste un miliard. Gmail încă nu a atins această cifră, având în acest moment „doar” 900 de milioane de conturi înscrise.

Desigur, Google nu se opreşte aici. Sundar Pichai a declarat că giganul este pregătit să aducă încă un miliard de dispozitive online în viitor, lucru care pare chiar plauzibil având în vedere creşterea înregistrată de la an la an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult