Smartphone-ul de gaming Lenovo Legion, pregătit cu o versiune mai rapidă a chip-ului Snapdragon 865

08.07.2020
Smartphone-ul de gaming Lenovo Legion, pregătit cu o versiune mai rapidă a chip-ului Snapdragon 865

Lenovo ar putea completa în această lună gama Legion de portabile pentru gaming și cu un model smartphone. Lenovo Legion vine echipat cu o versiune supratactată a chip-ului Snapdragon 865 și o implementare a tehnologiei Quick Charge suportând până la 90W putere de încărcare prin cablul USB-C.

Lenovo Legion – specificații preliminare

Identificat cu numele de model L79031, smartphone-ul Lenovo Legion apare deja în arhiva benchmark-ului AnTuTu cu un set neobișnuit de specificații și punctaj sensibil mai mare decât am aștepta să vedem la un dispozitiv bazat pe Snapdragon 865. De un interes special este scorul cu 13% mai mare obținut pe partea de GPU și mențiunea 144Hz sub scorul UX, ambele fiind semnalmentele unui smartphone eminamente de gaming.

Potrivit informațiilor recoltate automat la rularea aplicației, exemplarul supus testării ar putea fi bazat pe Snapdragon 865 Plus, o versiune cu frecvențe ușor crescute a chipsetului întâlnit pe telefoane flagship din generația actuală. Acesta vine cu un CPU având frecvența crescută la 3.09GHz pe clusterul de înaltă performanță, comparat cu 2.84GHz la chip-ul non-Plus.

Smartphone de gaming cu performanțe de top, Lenovo Legion vine cu 16GB memorie RAM de tip LPDDR5 și 512GB stocare NAND Flash de tipul UFS 3.1. Ecranul cu rezoluție FHD+ (2340×1080 pixeli) suportă până la 144Hz rată de împrospătare a imaginii. Lista dotărilor este completată cu o cameră foto duală, cameră frontală de tip retractabilă poziționată pe latura lungă a carcasei și o versiune de Android 10 cu interfață optimizată pentru folosirea în modul orizontal.

În mod remarcabil, Lenovo Legion va dispune de două porturi USB-C, permițând simultan încărcarea bateriei și folosirea unui accesoriu extern cu conectare pe USB. Telefonul va avea și o implementare a funcției de vibrații pe două axe, implementată folosind două motoare controlate individual.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult