Smartphone-ul high-end BlackBerry DTEK60 cu Android ar putea fi lansat foarte curând

24.10.2016
Smartphone-ul high-end BlackBerry DTEK60 cu Android ar putea fi lansat foarte curând

În ciuda faptului că noul BlackBerry DTEK60 a fost deja menţionat pe site-ul oficial al producătorului şi era disponibil pentru pre-comandă pe magazinele din SUA şi Canada de mai bine de o săptămână, compania încă nu vorbeşte în mod oficial despre acest model. În timp ce magazinele online au scos telefonul din ofertă, magazinele retail au tipărit şi distribuit deja oferte în care DTEK60 este listat, cu lista de specificaţii tehnice, cât şi cu o dată de lansare.

Media Markt, unul dintre cele mai mari magazine de produse electronice din Europa, a distribuit un fluturaş de reclamă în care prezenta noul BlackBerry DTEK60. Se pare că acesta va ajunge pe rafturile magazinelor pe data de 25 octombrie (mâine, la data redactării acestui articol), la un preţ de 600 de euro. Astfel avem şi prima fotografie oficială a telefonului, care nu pare să iasă din tiparele dispozitivelor cu Android lansate în ultimii câţiva ani.

Vorbim despre un smartphone cu display curbat AMOLED de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli) şi hardware de top la interior precum un chipset Snapdragon 820, 4 GB memorie RAM, 32 GB spaţiu de stocare, senzor de amprentă şi camere foto cu senzori de 21, respectiv 8 megapixeli. Conform informaţiilor disponibile în acest moment, DTEK60 este al doilea smartphone realizat de compania chineză TCL pentru Blackberry, după lansarea lui DTEK50, care a folosit platforma hardware a telefonului Alcatel Idol 4.

Dacă într-adevăr informaţiile sunt adevărate, începând de mâine, BlackBerry va avea pe piaţă un smartphone cu Android high-end care beneficiază de o suită software avansată pentru cei care lucrează în companii, cât şi de un sistem de securitate proprietar, foarte apreciat în mediul corporate şi în instituţiile de stat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult