Snapdragon 7s Gen 2, anunțat oficial. O nouă alternativă pentru Snapdragon 8 Gen 2

18.09.2023
Snapdragon 7s Gen 2, anunțat oficial. O nouă alternativă pentru Snapdragon 8 Gen 2

Qualcomm a anunțat noul său chipset mid-range, Snapdragon 7s Gen 2, un chipset de medie cu performanțe comparabile telefoanelor flagship-uri de acum unul-doi ani. Asta pentru că atât configurația internă, cât și cipul grafic sunt semnificativ îmbunîtățite chiar și față de Snapdragon 7 Gen 1 de anul trecut.

Snapdragon 7s Gen 1 prezintă similarități cu modelele 888 și 8 Gen 1 din anii precedenți

Noul procesor vine cu o configurație pe care am văzut-o în trecut doar pe flagship-uri. Vorbim despre nuclee pe format 1+3+4, cu patru nuclee de performanță, dintre care unul principal, mai puternic, și alte patru eficiente. Deși seamana foarte mult cu un chipset Snapdragon 888 de acum 2 ani, performanțele nu sunt chiar la nivelul soluției Snapdragon 7+ Gen 2, optimizată pentru maximizarea performanțelor.

Snapdragon 7s Gen 2 vine cu frecvențe reduse, optimizate pentru maximizarea eficienței arhitecturii pe 4nm.

Deși nu avem un nume pentru noul model de procesor grafic Adreno, acesta este capabil să susțină sarcini mai complexe, și inclusiv rezoluții mai înalte. Telefoanele cu Snapdragon 7s Gen 2 vor putea folosi ecrane QHD la 120 Hz sau chiar 4K la 60Hz. Înainte, aceste rezoluții nu erau posibile pe modele mid-range. Desigur, avem suport pentru HDR și tehnologii moderne de rendering 3D

În schimb, cei care vor un telefon de gaming ar trebui să se orienteze către dispozitive bazate pe soluția SD 7+ Gen 2, probabil de ajuns pentru majoritatea jocurilor de Android.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult