Snapdragon 8 Gen 3 ar fi cu 30% mai eficient decât A17 Pro de pe iPhone 15

Snapdragon 8 Gen 3 ar fi cu 30% mai eficient decât A17 Pro de pe iPhone 15

Un zvon susține că viitorul siliciu Snapdragon 8 Gen 3 al Qualcomm este cu 30% mai eficient decât cel pe care mizează Apple cu iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max în acest an, însă consumul de energie mai redus poate însemna adesea un compromis în ceea ce privește performanța.

Snapdragon 8 Gen 3 a obținut un scor cu 40% mai mare decât Snapdragon 8 Gen 2 în AnTuTu. Leaker-ul Revegnus, citat de Wccftech subliniază că Snapdragon 8 Gen 3 va fi cu 30 la sută mai eficient decât A17 Pro.

Sursa nu specifică de unde a preluat aceste informații, dar, din teste precedente, a reieșit că Snapdragon 8 Gen 2 a bătut A16 Bionic destul de copleșitor. În acest an, informatorul susține că diferența de performanță la GPU va crește, zvonul fiind că procesorul grafic Adreno 750 de pe Gen 3 va aduce o diferență de 60% față de A17 Pro. Nu se menționează însă precis dacă următoarea generație de Snapdragon va obține acest avans în rasterizare pură, în ray tracing sau ambele.

În acest an, Apple a mizat pe performanța de 4x mai bună în materie de Ray Tracing a A17 Pro-ului față de predecesorul A16 Bionic. De asemenea, în ceea ce privește eficiența , este posibil ca Qualcomm să fi redus performanța procesorului de pe Snapdragon 8 Gen Gen 3 pentru a obține un durată de viață a bateriei îmbunătățită, deoarece creșterea vitezelor de clocking pe nucleele de performanță poate duce la o risipă mare de energie.

Există rapoarte care arată că A17 Pro are un consum de energie semnificativ mai mare în acest an, dar cel mai probabil rezultatul e intenționat de Apple pentru a afișa o diferență notabilă între single-core și multi-core față de A16 Bionic. În mod clar, avantajul de chipuri pe 3 nm al TSMC nu este evident momentan, dar vom vedea dacă Qualcomm a reușit s-o ia în fața lui Apple în acest an cu Snapdragon 8 Gen 3.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News