Snapdragon 8 Gen 3 ar putea fi lansat mai devreme, însă tot Galaxy S24 va primi versiunea mai rapidă

21.02.2023
Snapdragon 8 Gen 3 ar putea fi lansat mai devreme, însă tot Galaxy S24 va primi versiunea mai rapidă

Qualcomm pare ca va dezvălui Snapdragon 8 Gen 3 mai devreme decât era anticipat, zvonurile părând a fi confirmate și de rezultate Geekbench neoficiale, apărute imediat după lansarea Galaxy S23.

Și anul acesta, Qualcomm a anunțat Snapdragon 8 Gen 2 în mod independent de lansarea Galaxy S23, Samsung plusând cu ediția „For Galaxy” a acestui chipset. Însă aranjamentul nu presupune o sincronizare a evenimentelor de lansare. Bia chiar, separarea în timp ar putea permite o mai bună diferențiere pe criterii de performanță, lăsând celor doi parteneri timp suficient pentru optimizarea unei ediții Snapdragon 8 Gen 3 „for Galaxy”.

Având în vedere diferențele mari de performanță față de chipsetul deja lansat și perspectiva unei lansări SD8 Gen 3 foarte timpurie, probabil că nu rămâne prea mult timp pentru o versiune Snapdragon 8+ Gen 2, care să capteze atenția consumatorilor în a doua parte a anului. Mai degrabă, Qualcomm va merge cu versiunea inițială SD8 Gen 2 și versiunea „for Galaxy” în rol de înlocuitor SD8+ Gen 2, livrat exclusiv pentru partenerul Samsung.

Între timp, testele de performanță neoficiale au venit și cu detalii concrete despre configurația SD 8 Gen 3. Pregătit sub numele de cod „Lanai”, respectiv numărul de model intern SM8650, chipsetul pare că folosește o configurație de nuclee în mod 1+5+2, diferită de configurația 1+4+3 regăsită la Snapdragon 8 Gen 2. Noua configurație ar putea crește cu până la 20% eficiența consumului de energie, punând mai mult accent pe unitățile de procesare cu performanță intermediară.

O eventuală versiune modificată a acestui cip ar putea fi regăsită în diferite telefoane Samsung: Galaxy S24, Galaxy S24+, Galaxy S24 Ultra, Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6, diferențiată mai ales prin folosirea unor frecvențe de funcționare crescute.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult