Snapdragon 8150 este campion la procesare AI. Mediatek Helio P80, un pariu câştigător

20.11.2018
Snapdragon 8150 este campion la procesare AI. Mediatek Helio P80, un pariu câştigător

Rezervat pentru următoarea generaţie de telefoane high-end, chipsetul Snapdragon 8150 promite un nivel de performanţă impresionant şi consum de energie redus.

Chiar dacă încă nu există telefoane lansate care să folosească Snapdragon 8150, ne putem forma o primă impresie despre noul chipset Qualcomm pe baza rezultatelor AI Benchmark, un test care evidenţiază nivelul de performanţă în aplicaţii care folosesc algoritmi de inteligenţă artificială.

AI Benchmark

Rulând pe o placă de bază prototip, creată special pentru testarea şi validarea designului final, Snapdragon 8150 demonstrează performanţe aproape duble faţă de actuala soluţie Snapdragon 845. Cu referire strict la performanţele AI, Snapdragon 845 este pe picior de egalitate cu soluţia Kirin 980 folosită de Huawei Mate 20 Pro.

Trebuie spus că măsurătorile publicate ar putea să nu reflecte nivelul de performanţă în orice situaţie. Spre exemplu, vârful de gamă Pixel 3 obţine performanţe sesizabil mai bune în AI Benchmark decât modelul One Plus 6, chiar dacă ambele folosesc acelaşi chipset SD845. Diferenţa este dată de un cip dedicat implementat de Google pentru accelerarea funcţiilor de procesare a imaginii, care extinde capabilităţile de procesare AI.

Rulând tot pe platformă de testare, chipsetul Mediatek Helio P80 demonstrează capabilităţi excelente pentru accelerarea aplicaţiilor care folosesc tehnologii AI, fiind doar cu puţin în urma vârfului de gamă Qualcomm. Comparat actualei soluţii Helio P60/P70, sporul de performanţă este de aproape 200%.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult