Snapdragon 875 ar putea crește la 100W puterea furnizată în modul de încărcare rapidă

29.06.2020
Snapdragon 875 ar putea crește la 100W puterea furnizată în modul de încărcare rapidă

Potrivit zvonurilor neconfirmate încă de producătorul Qualcomm, următorul chipset Snapdragon 875 pentru telefoane-flagship va suporta o putere de încărcare record, de 100W prin cablul USB-C.

Unul din elementele de inovație va fi noul modem 5G Qualcomm X60. Integrat în pachetul chipsetului, acesta va suporta atât conexiuni 5G în banda sub-6GHz, vâr și spectrul extins mmWave, capabil să ofere viteze de conectare mai marri.

Snapdragon 875, mai eficient și mult mai rapid decât modelul actual

Descris deocamdată doar din zvonuri, Snapdragon 875 va fi un upgrade semnificativ peste actualul model Snapdragon 865. Realizat folosind procesul de fabricație pe 5nm (7nm la modelul 865), noul chipset promite îmbunătățirea substanțială a eficienței energetice, deschizând noi oportunități pentru creșterea performanțelor și adăugarea de noi facilități care nu ar fi fost posibile anterior.

Ajungând și la elementul de interes, Snapdragon 875 va include, potrivit zvonurilor, o nouă versiune a tehnologiei Quick Charge, suportând puteri de încărcare mult mai mari.

Desigur, saltul de viteză nu este datorat doar electronicii folosite, în ecuație intrând și o nouă generație de acumulatori, capabili să suporte puterea crescută la încărcare fără a izbucni în flăcări în stilul Galaxy Note 7. Probabil că și longevitatea acestora va vi suficient de mare încât să nu se ajungă la înlocuire prematură, efectuarea acestei operațiuni în perioada de garanție putând aduce costuri suplimentare exorbitante pentru producătorii smartphone.

De la 0% la 100% baterie în 17 minute

Astfel, dacă totul funcționează corect, un flagship motorizat de Snapdragon 875 va putea încărca acumulatorul de 4000 mAh până la 100% capacitate în doar 17 minute.

Interesant este că neajunsurile implementărilor prea agresive pentru încărcare rapidă a acumulatorilor au fost expuse deja, culmea, de unul dintre producătorii chinezi renumiți pentru atitudinea relaxată față de respectarea standardelor și consecințele pe termen lung ale forțării tehnologiilor de fabricație.

Concret, într-un rar, dar apreciat moment de onestitate, producătorul Oppo a admis că folosirea tehnologiilor de incărcare rapida a acumulatorilor poate reduce dramatic longevitatea acestora, creșterea puterii de încărcare amplificând în mod exponențial pierderea de capacitate.

Rămâne de văzut cu va fi probată această „teorie” la dispozitivele flagship-premium, abonate în mod tradițional la chipseturile high-end furnizate de Qualcomm.

Lansarea mai întârzie

Potrivit calendarului actual, primele loturi de chip-uri Snapdragon 875 ar trebui să intre pe stocul Qualcomm începând cu luna septembrie. Mai departe, putem aștepta ca primele serii smartphone bazate pe acesta să aibă debutul cel mai devreme în luna decembrie, urmând ca debutul la scară largă să aibă loc nu mai devreme de începutul anului viitor.

Potrivit listei preliminare cu specificații, Snapdragon 875 vine echipat cu noile nuclee ARM de înaltă performanță Cortex-X1, oferind performanțe cu 30% mai mari per-core, decât soluțiile anterioare. Acestea sunt cuplate cu noul design Cortex-A78, cu aproximativ 20% mai rapid în sarcinile care implică multi-procesare.

Important de știut, folosirea puterii de 100W în modul Quick Charge nu este în niciun caz obligatorie pentru producătorii smartphone, fiecare având posibilitatea să limiteze curentul furnizat la un nivel adecvat pentru configurația hardware folosită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult