Snapdragon 898 ar putea folosi arhitectură pe 4nm, nuclee ARMv9 și frecvență de 3,1 GHz

29.07.2021
Snapdragon 898 ar putea folosi arhitectură pe 4nm, nuclee ARMv9 și frecvență de 3,1 GHz

Qualcomm abia a lansat chipset-ul Snapdragon 888 Plus, revizia tradițională de jumătate de an pentru cel mai puternic procesor mobil al său, dar se pregătește deja de lansarea unui nou chipset performant din următoarea generație. În decembrie, producătorul american este așteptat să dezvăluie un nou Snapdragon din seria 800, iar acum avem câteva informații „neoficiale” despre acesta, precum numele și detalii despre structura sa internă. Se pare că nu vom primi un „Snapdragon 895”, ci Snapdragon 898.

Snapdragon 898 ar putea reprezenta un salt mare de performanță

Leaker-ul de pe Twitter și Weibo care activează cu numele de „Ice Universe” a dezvăluit că Snapdragon 898 va fi numele oficial al noului chipset. Acesta a publicat pe Weibo un mesaj prin care dezvăluie câteva detalii despre acesta. Se pare că noul chipset al companiei Qualcomm va beneficia de tehnologia noilor nuclee ARM X2 pentru a construi propriile sale nuclee proprietare Kryo 780. Acest lucru este important pentru că acestea sunt primele nuclee realizate pe arhitectura ARMv9, care ar trebui să aducă un aport extra de performanță.

Conform Ice Universe, nucleul principal va rula la 3,09 GHz pe Snapdragon 898, viteză la care în trecut ajungeau doar cele mai bune cipuri de la Qualcomm, precum cele folosite pentru Snapdragon 865 Plus, 888 Plus și recentul Snapdragon 870. Având în vedere că aceasta este ținta pentru varianta de bază, probabil că un 898 Plus va crește frecvența peste această valoare.

O frecvență mai înaltă, alături de nuclee din generația ARMv9 și arhitectura pe 4nm ar trebui să ofere un aport de performanță semnificativ față de Snapdragon 888. Cel puțin teoretic. În practică însă, sunt foarte puține aplicații sau jocuri de mobil care să pună chipset-ul actual de la Qualcomm în dificultate. Avantajele unui nivel de performanță superior nu vor fi imediat evidente pentru utilizatorii de rând, iar nici modem-ul 5G Snapdragon X65 nu va putea fi probabil folosit la adevărata sa capacitate în viitorul apropiat, din lipsa rețelelor care să ofere astfel de viteze.

Desigur, acestea sunt doar informații neoficiale despre acest procesor și va trebui să așteptăm informații din mai multe surse pentru a avea o imagine completă. Probabil că primele teste de performanță, care probabil că vor apărea prin toamnă, vor dezvălui performanța reală a lui Snapdragon 898.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult